Kuva: Shutterstock

Ruskettuuko meikkivoiteen läpi? Lue parhaat tärpit, kuinka suojaat kasvosi auringolta

24.05.2020 12:15 - Henna Koste

Mádaran perustaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere kertoo, mitä kesämeikissä kannattaa ottaa huomioon.

Lämmittävä aurinko on antanut jo lupauksen itsestään, joten nyt viimeistään on aika kaivaa aurinkosuojat esiin. Mutta mitä pitää muistaa, kun kasvot suojataan auringolta?

- Kesällä meikin tulisi olla kevyt ja hengittävä. Vältä tuotteita, jotka sisältävät ihoa tukkivia öljyjä. Kun haluat välttää useampaa pohjameikin kerrosta, kannattaa valita suojakertoimella varusteltu meikkivoide, kertoo Mádaran perustaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere Voice.fi:lle.

Tavallinen meikkivoide kannattaa siis kesän kynnyksellä laittaa talviteloille.

- Se ei suojaa auringolta ja luultavasti se näyttää myös liian raskaalta kesäksi, Lotte huomauttaa.

Voiko meikkivoiteen läpi ruskettua?

- Kyllä voi, ilman suojakerrointa se ei suojaa auringon säteiltä. Se ei myöskään suojaa ihoasi auringonpolttamilta tai vaurioilta.

Hän jatkaa, että suojakerroinkaan ei koskaan estä kaikkia auringonsäteitä, mutta suojakertointa käytettäessä iho ruskettuu hitaammin, mutta turvallisemmin. 

Kannattaako meikkivoiteen päälle enää laittaa aurinkorasvaa - mikä on oikea järjestys?

- Ensin kasvojen puhdistus, kosteutus, aurinkovoide ja lopuksi meikki, Aurinkosuojatuotteen ei tulisi olla raskas tai tahmea. Käytä kevyttä kosteusvoidetta ennen aurinkosuojaa. Levitä kosteusvoide viisi minuuttia ennen aurinkosuojaa, Lotte vinkkaa.

3 x aurinkosuojaa kasvoille

Mádaran Plant stem cell age-defying -aurinkosuoja kasvoille, SPF30. 33,55 e. Mineraalipohjainen aurinkovoide lupaa antaa korkean suojan auringon UVA/UVB-säteiltä jättäen virheettömän lopputuloksen. 

(kuva: Valmistaja)

ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ 19,90 e. Tuote lupaa vähentää kiiltoa ja jättää iholle mattapinnan. Sisältää aktiiviaineen, joka estää finnien muodostumista. 

(kuva: Valmistaja)

Algamaris-aurinkovoide kasvoille SK30 21,90 e. Algamaris tuotteet ovat 100 % luonnollisten mineraaliaurinkosuoja-aineiden, 100 % luomutuotettujen kasviöljyjen ja patentoidun Alga-gorria yhdisteen ansiosta luonnollinen ja laadukas vaihtoehto kemiallisille aurinkosuojatuotteille.

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Älä polta ihoasi! Asiantuntija listaa yleisimmät virheet ja antaa käytännön vinkit

Kilpailut

Uusimmat