Kuva: Shutterstock

Ihoa voi hoitaa myös liikaa - lääkäri paljastaa Helsingin Sanomissa kolme tärkeää asiaa

24.11.2020 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yksi asia, jonka moni unohtaa on aurinkosuojan käyttö.

Ihonhoito on osa monen päivittäistä rutiinia. Kuivasta, herkästä tai rasvaisesta ihosta kärsivä turvautuu yleensä lukuisiin erilaisiin tuotteisiin, joita markkinoilta löytyykin runsaasti.

Ihotautien erikoislääkäri Maria Huttunen kertoo Helsingin Sanomissa, että erilaisten vahvojen tuotteiden käyttö voi myös pahentaa ihon tilaa. Hän liputtaakin yksinkertaisten asioiden puolesta. 

- Ihonhoidossa on oikeastaan kolme tärkeää asiaa. Ensimmäinen on ihon päivittäinen puhdistaminen. Pesuaine kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Toinen on kosteuttaminen ja kolmas asia, jonka merkitystä ei voi ikinä korostaa liikaa, on ihon suojaaminen auringolta, hän kirjoittaa. 

Huttunen kehottaa myös suhtautumaan varauksella esimerkiksi ryppyvoiteiden lupauksiin. Voiteisiin lisätään paljon muun muassa antioksidantteja, joita iho ei Huttusen mukaan pysty käyttämään hyväkseen. Haittaa niistä ei ole, mutta ei hyötyäkään. 

Myöskään kotona suoritettavaa kuorintaa Huttunen ei kannata. 

- Moni tapaa kuoria ihoaan kotona aktiivisesti. Tästä ei ole mitään erityistä hyötyä ihon kunnon kannalta. Iho huolehtii itse siitä, että se uusiutuu. Ihon pintahan hilseilee päivittäin pikkuisen, ja näin tilalle kasvaa uutta ihoa. Ajatus siitä, että iholta pitäisi poistaa kuollutta ihosolukkoa, on hölynpölyä, hän sanoo. 

Lue myös: Järjestys, jossa kosteuttavat tuotteet tulisi levittää kasvoille - ota voiteista tehokkain hyöty irti

Lue myös: Lääkärit kumosivat pinttyneet ihonhoitomyytit - oletko sortunut tavanomaisiin uskomuksiin?

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat