Kuva: AOP

Miksi aurinkolasien hinnoissa on satojen eurojen eroja? Syyt, miksi hyviin laseihin kannattaa satsata

01.08.2021 11:15 - Henna Koste

Aurinkolasien hinnoissa on huimia eroja. Muotitoimittaja Tara Gonzalez perustelee, mistä korkeat hinnat johtuvat.

Jos kuulut siihen joukkoon, joka saattaa huomaamattaan istua aurinkolasiensa päälle tai unohtaa ne sujuvasti terassipöytään, saatat ymmärrettävästi luottaa budjettiratkaisuihin. Ketjuliikkeissä aurinkolaseja saa jo muutamalla eurolla, mutta luksusmerkkien kohdalla hinnat kohoavat satoihin euroihin. 

Muotijulkaisu InStylen toimittaja Tara Gonzalez listasi syyt, miksi aurinkolaseista kannattaa pulittaa "vähän" enemmän. Hän kertoo tuhlanneensa aiemmin tämän tästä halpoihin rantakatujen kojuista ostamiinsa aurinkolaseihin, mutta varsinaista säästöä ei syntynyt. Päinvastoin. Hän huomasi, että uusia laseja tarvitsi tämän tästä. Gonzalez kertoo satsanneensa Miu Miun vintagelaseihin ja ymmärtää nyt hintalapun, jota piti aiemmin lähes kohtuuttomana.

- Hyvät aurinkolasit todella suojaavat silmiä auringolta - usein unohtuu, että sehän on niiden käyttämisen pääasiallinen tarkoitus. Korkealaatuiset materiaalit tekevät laseista myös pitkäikäisemmät, jolloin todennäköisesti vain säästät, hän perustelee. 

Polarisoidut aurinkolasit myös estävät häikäisyn lisäksi heijastuksia ja sopivat siksi polarisoimattomia laseja paremmin vesille tai hangille. 

Esimerkiksi Silmäaseman sivuilla kerrotaan, että aurinkolaseja ostaessa tulee aina tarkistaa, että niissä on riittävästä UV-suojasta kertovat CE ja UV 100% tai UV 400 -merkinnät. Tummat linssit ilman UV-suojaa voivat silmälasiketjun mukaan jopa vahingoittaa silmiä, sillä pupillit reagoivat tummiin esineisiin laajenemalla, jolloin silmiin pääsee enemmän UV-säteilyä.

Toki muotitoimittaja arvostaa myös sitä, että luksuslasit yleensä myös näyttävät aavistuksen tyylikkäämmiltä. Ehkäpä kalliimmista aurinkolaseista tulee myös pidettyä parempaa huolta. 

Lue myös: Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää syksyn asustemuodista - neljä kuumaa tärppiä

Lähde: InStyle

Kilpailut

Uusimmat