Kuva: Shutterstock

Haaveissa pitkään tuoksuva hajuvesi - 4 vinkkiä, joilla kestoon voi vaikuttaa itse

21.08.2021 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tuoksun häviämiseen ei kannata alistua ennen kuin kaikkia niksejä on kokeiltu.

Tuntuuko, että hajuvesi haihtuu iholta suurin piirtein sillä sekunnilla, kun astut ulko-ovesta? Moni ei tiedä, että tuoksun kestoon on mahdollista vaikuttaa myös omilla toimillaan.

Säilytä tuoksu näillä konsteilla:

1. Kosteuta iho. Ennen tuoksun suihkuttelua kannattaa levittää iholle kosteusvoidetta. Vesi saa hajuveden molekyylit sitoutumaan ihoon tiukemmin ja näin ollen tuoksu säilyy kostealla iholla pidempään. Voiteeksi kannattaa kuitenkin valita hajustamaton tuote, ettei voiteen haju sekoitu parfyymiin. Toinen konsti päästä samaan lopputulokseen on suihkaista hajuvettä heti suihkusta tulon jälkeen.

2. Tähtää huolella. Ei ole aivan se ja sama, mihin kohtaan kehoasi hajuvettä suihkautat. Tuoksua kannattaa tähdätä kehon lämpimimpiin kohtiin, joissa se säilyy pidempään. Tällaisia ovat esimerkiksi pulssikohdat kuten ranteet. Ranteisiin suihkiessa moni tekee myös virheen hieroessaan ranteita yhteen - hajuveden tuoksu kestää pidempään, kun sen antaa itsestään kuivua iholle.

3. Suojele pulloja. Hajuvedet pitävät ominaisuutensa parhaiten tallella, kun niitä säilyttää jossakin pimeässä ja viileässä paikassa. Olosuhteet kuten lämpö, kylpyhuonen kosteus tai kirkas auringonvalo voivat vaikuttaa hajusteen molekyylien rakenteisiin ja näin ollen myös heikentää sen tuoksua.

4. Kekseliäisyys sallittu. Hajuvesiä voi myös kerrostaa. Jos esimerkiksi miedomman tuoksun haluaa saada kestämään pidempään, voi sen alle suihkuttaa pohjaksi jotakin toista. Myös levitystapoja on erilaisia. Yksi on esimerkiksi suihkaista hajustetta hiusharjaan ennen harjausta. Hajuvesi ropisee tasaisesti yllesi aina, kun liikuttelet päätäsi tai huiskit hiuksiasi.

Lue myös: Miten hajuveden ostaminen onnistuu nettikaupasta? Kiinnitä huomiota tuoksunuotteihin

Lue myös: Hajuvesi toimii parhaiten navassasi - monet maailmantähdet hurahtivat kikkaan

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat