Kuva: Shutterstock

Miten hajuveden ostaminen onnistuu nettikaupasta? Kiinnitä huomiota tuoksunuotteihin

28.04.2020 12:15 - Milena Raappana

Kun hajuvesiä ei pääse nuuhkimaan, kannattaa myös muistella, mitkä tuoksut tuovat itselle positiivisia tunteita.

Uuden hajuveden ostaminen on ehkä yksi kinkkisimmistä ja persoonallisimmista ostoksista, mitä voi tehdä. 

Parhaimmillaan tuoksu huumaa ensimmäisellä nuuhkaisulla ja siitä tulee osa arkipäivää. Pahimmillaan yksikin suihkaus saa irvistämään ja silmät vuotamaan. Moni ei haluakkaan ottaa hajuveden ostamisessa riskiä ja hankkia tuoksua sokkona esimerkiksi nettikaupasta tai ystävien suositusten pohjalta. 

Joskus kuitenkin nettikaupan laajempaan erikoisuuksia sisältävään valikoimaan täytyy turvautua oli kyse sitten oman tai lahjatuoksun hankkimisesta. Elle Australia listasi vinkkejä, joita kannattaa noudattaa, kun parfyymia ei pääse nuhkimaan etukäteen.

Kiinnitä huomiota tuoksunuotteihin

Ensimmäiseksi tuoksua valitessa kannattaa lukea tuoksunuotteja. ShopALike.fi-sivuston tuoksuoppaan mukaan jokaisessa tuoksussa on kolme tuoksunuottia, jotka muodostavat harmonisen kokonaisuuden ja kuvaavat hajuveden luonnetta.

Jokaisella tuoksulla on latva-, sydän- ja juurituoksu, jotka pitäisi olla listattuna nettikaupassa hajuveden kuvauksessa.

Latvatuoksu on Elle Australian haastatteleman Clarinsin tuoksujen ja meikkien kansainvälisen kouluttajan Ruth Stonierin mukaan ensivaikutelma tuoksun raaka-aineista. Yleensä hajuvesien ensimmäiset vivahteet ovat sitruksisia tai yrttisiä. 

Sydäntuoksu syntyy, kun hajuvesi leijailee pidempään iholla ja sen eri nyanssit kehittyvät yhdessä. 

- Tämä saattaa viedä viidestä kymmeneen minuuttia, Stonier kuvailee. 

Sydäntuoksut muodostavat hajuveden keskiön ja vahvuuden ja se kestää iholla muutaman tunnin ajan.  Tämän tuoksun nuotit vaihtelevat hedelmäisistä kukkaisiin, vihreisiin, mausteisiin ja puisiin tuoksuihin. 

Juurituoksu on kaikista voimakkain ja pitkäkestoisin. Se voi kestää iholla jopa päiviä. ShopALike.fi-sivuston mukaan juurituoksut saattavat olla jopa pahanhajuisia, minkä takia ne peitetään latva- ja sydäntuoksuilla. Juurituoksujen nuotit ovat usein eläimellisiä tai puisia, kuten myskin, mausteiden tai meripihkan tuoksuisia.

Tuoksunuotit opettavat, ettei ensivaikutelmalle kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä hajuvesi kehittyy hiljalleen oikeaan muotoonsa. 

(kuva: Unsplash: Jess Harper)

Sukella hajuvesimuistoihisi

Monelle tuoksuihin liittyvät muistot ovat todella voimakkaita, mutta niitä harvoin tulee kunnolla miettineeksi. Siispä hajuvesiostoksilla kannattaa pohtia, mitkä tuoksut ovat herättäneet itsessä esimerkiksi rakkauden, onnellisuuden, itsevarmuuden tai lohdutuksen tunteita.

- Sinulla saattaa olla taipumus valita tietynlaisia käsisaippuoita tai tuntea iloa tietyn kynttilän polttamisesta. Saatat muistella tiettyä hajuvettä, jota äitisi on pitänyt ja joka tulee aina olemaan mukanasi. Nämä vihjeet johdattavat kohti sitä, mistä pidät ja mahdollisesti et pidä, Stonier kuvailee. 

Jos hajuvettä ostaa toiselle henkilölle, johtolankoja mieltymyksistä saa miettimällä, miltä parfyymin vastaanottajan kodissa tuoksuu, mistä kukista hän pitää tai muistelemalla jotain yhteistä kaunista muistoanne. 

Varma vai rohkea valinta?

Stonierin mukaan varman päälle pelaa, kun valitsee kukkaisen tuoksun. Ne yhdistettynä sitruksisiin ja makeisiin nuotteihin toimivat hyvin. Samoin hennon ruusupohjaiset tai itämaisen mausteiset kukkaistuoksut ovat suosittuja ja mielletään usein hyväntuoksuisiksi. 

- Ne voivat olla keveitä ja hellävaraisia tai lämpimiä ja seksikkäitä, Stonier sanoo Elle Australialle. 

Jos taas voimakkaat tuoksut ja pieni riskinotto tuntuu hyvältä ajatukselta, kannattaa kokeilla hallitsevia itämaisen kukkaisia hajuvesiä. 

Minimalistiseen makuun

Kevyemmän tuoksun ystäviä Stonier vinkkaa pysyttelemään eau de toilette -tuoksuissa, jotka eivät ole yhtä intensiivisiä yhdisteitä. 

- Etsi hajuvettä, joka on tyyliltään enemmän kevyen kukkaismainen. Latvatuoksussa mieti sisialaista sitruunaa, appelsiinia, vadelmaa; sydäntuoksussa jasmiinin, appelsiininkukan, freesian nuotteja ja juurituoksua, joka on myskinen, sensuelli tai puinen.

Lue myös: Lojuuko kaapissasi tarpeettomia hajuvesiä? Ota tuoksut hyötykäyttöön 4 niksin avulla

Lue myös: Nainen väittää "vaginahajuveden" vetävän ihmisiä puoleensa - kokeilisitko itse?

Lähteet: Elle Australia, ShopALike.fi

Kilpailut

Uusimmat