Kuva: Shutterstock

Älä heitä kuivunutta kynsilakkaa menemään - 3 vinkkiä, joilla saat sen vielä elvytettyä

06.02.2022 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tuhoja kannattaa yrittää ennakoida.

Yksi arjen ärsyttävimmistä ilmiöistä lienee se, kun huomaa lempikynsilakkasävynsä kuivahtaneen pulloonsa epämääräiseksi mömmöksi. Ennen kuin heittää hanskat tiskiin ja lakan roskiin, voi sisällön kuitenkin vielä muutamalla konstilla yrittää pelastaa.

Näin annat ensiapua kuivuneelle kynsilakalle

1. Kuuma vesi. Kuuman veden pitäisi auttaa notkistamaan jämähtänyttä lakkaa. Laita koko pullo muutamaksi minuutiksi kuumaan vesiastiaan likoamaan. Välissä voit koettaa kevyesti ravistaa pulloa ja upottaa sen uudelleen veteen, jos ensimmäinen kierros ei vielä tepsi.

2. Asetonia sisältävä kynsilakan poistoaine. Rakenteen voi yrittää pelastaa myös lorauttamalla kuivuneen lakan sekan yhden harkitun pisaran asetonia tai asetonia sisältävää kynsilakan poistoainetta. Villiintyä ei kuitenkaan kannata, ettei aine riko kynsilakan toivottua rakennetta. 

3. Ennakoi. Tuhoja on huomattavasti helpompi hallita siinä vaiheessa, kun ne eivät ole vielä syntyneetkään. Ilma on kynsilakan pahin vastustaja, joten huolehdi, että kierrät korkin tarpeeksi tiukalle käytön jälkeen, äläkä jätä sitä avoimeksi yhtään pidempään kuin käytössä tarvitset. Kynsilakat kannattaa myös mieluiten säilyttää oikein päin eikä esimerkiksi kyljellään tai korkki alaspäin, jolloin pullon kaulaan alkaa helposti kertyä kökköjä.

Lue myös: Haaveissa vahvat kynnet, mutta lohkeilu ei lopu? Vältä arkiset asiat, joihin moni sortuu

Lue myös: Jennifer Lopezin kynsilook on juhlakauden hitti vuodesta toiseen - loihdittavissa helposti myös kotona

Lue myös: Häkellyttävän upeat kynnet helpoilla nikseillä - 3 näyttävää tyyliä, joista selviää tumpelompikin

Lähde: Be Beautiful

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat