Kuva: Sanni Seppä

Yksi tyyliaarre on kulkenut Sini Yaseminin mukana jo 13 vuotta: "Siinä on tosi paljon tunnearvoa"

05.05.2024 18:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Artisti Sini Yasemin pukeutuu tarkoituksella ylisuuriin kenkiin ja rakastaa etenkin nahkatakkeja.

Artisti Sini Yasemin, 34, on koko elämänsä rakastanut isoja painavia takkeja. Raskas tumma nahkatakki on kuin haarniska, jonka voi vetää päälle suojaksi.

- Painava ja tumma rotsi on aina tuonut mulle sellaista tiettyä turvaa. Koen, että vaatteet ovat mulle ehdottomasti suojamuuri ja sellainen mukava makuupussi ja turvapaikka johon voi mennä, hän kertoo.

Hänellä on kaapissaan useampia nahkatakkeja, joista yksi kuitenkin vie kirkkaasti voiton. Artisti kuvailee takkia "megaränsistyneeksi", mutta sitäkin rakkaammaksi. Tyyliaarre on kulkenut matkassa mukana jo huimat 13 vuotta.

- Siinä on tosi paljon tunnearvoa, hän kertoo.

Artistin tyyli on yhdistemä mustaa, nahkaa ja väljyyttä. Näin on ollut oikeastaan aina, sillä artisti löysi oman juttunsa jo pienenä.

- On hauskaa katsoa jotain mun lapsuuskuvia, kun mulla on silloin jo ollut tosi selkeä se, mistä tykkään, Sini Yasemin kertoo.

- Mun äiti on aina silleen, että miksi sun pitää pukeutua tuollaisiin laatikoihin, ja miksi sun pitää aina pukeutua mustaan, näyttäisit vähän pirteämmältä joskus, hän nauraa. 

Tämä nahkatakki on yksi Sini Yaseminin rakkaimmista tyyliaarteista. Se on kulkenut hänen mukanaan jo 13 vuotta. (kuva: Sanni Seppä)

Rock-musiikki on lähellä Sini Yaseminin sydäntä, ja se kuuluu myös hänen omassa musiikissaan. Rokkiin kuuluu tietynlainen lookki: on nahkavaatteita, tummia silmämeikkejä ja koruja. Sini Yaseminille tummat nahkavaatteet edustavat kuitenkin enemmänkin mielenmaisemaa ja toimivat vastapainona omalle herkkyydelle. Hän ei ole erityisen kiinnostunut trendeistä, vaan tärkeintä on miettiä, mikä itsestä tuntuu hyvältä.

- En ole tarkoituksellisesti koskaan miettinyt, että nyt kun teen tällaista musiikkia, niin nyt haluan näyttää tältä.

Tyyli-inspiraatiota hän saa muusikko Lenny Kravitzilta ja räppäri Young Mikolta. Etenkin feminiinisyydellä ja maskuliinisuudella leikittely kiehtoo.

- Rajojen rikkominen ja erilaisilla energioilla leikkiminen on aina inspiroinut mua tosi paljon.

Artisti julkaisi hetki sitten kolmannen albuminsa Viimeinen joka rikkoi mut. (kuva: Sanni Seppä)

Myös aurinkolaseissa toistuu tuttu väri: musta. (kuva: Sanni Seppä)

Mukavuus vaatteissa on artistille tärkeää, ja hän on jo vuosia pukeutunut mieluiten väljiin oversized-vaatteisiin. Hän ei ota mielellään riskejä pukeutumisessaan, mutta on viime aikoina uskaltautunut ottamaan pienen askeleen mukavuusalueensa ulkopuolelle ja testannut myös vartalonmyötäisempiä vaatteita.

- Siinä on ollut jotain kompleksia siitä, että on kasvanut isossa poikaporukassa ja on ollut pienikokoinen mimmi. Sitten on halunnut jotenkin kompensoida sitä sellaisilla isoilla vaatteilla. Kyllä mä edelleen kipuilen sen kanssa jos käytän jotain kireää paitaa, vaikka ajattelisinkin, että se näyttää kivalta. 

Artistin tyylin kulmakiviin kuuluvat isojen vaatteiden lisäksi myös mustat lenkkarit ja nahkabootsit. Jos vaatteissa istuvuus saa olla reilusti omaa kokoa isompi, pätee sama kaava myös kenkiin.

- Jalannumeroni on 34,5. Olen aina käyttänyt pari numeroa liian isoja kenkiä, koska olen ajatellut, että isompi jalka on coolimman näköinen. En tiedä minkä takia, hän naurahtaa.

Myös kengät saavat olla omaa kokoa isommat. Isot lenkkarit tuovat hyvää särmää yksinkertaisempaankin asuun. (kuva: Sanni Seppä)

Artisti ei mielellään lähde vaihtamaan hyväksi havaittua: "En ihan hirveästi ota riskejä pukeutumisessani". (kuva: Sanni Seppä)

Erityisesti vintagevaatteet miellyttävät artistin silmää ja hän ostaakin suurimman osan vaatteistaan second handina. Pikamuotiketjut eivät innosta, sillä niiden valikoima näyttäytyy artistille usein turhan geneerisenä ja onpa käytettynä ostaminen myös arvovalinta. Uutena ostoskoriin saattaa eksyä lähinnä kenkiä.

- Uutena on vaikeampaa löytää myös sellaista tunnetta ja luonnetta vaatteesta. Mulle kuluminen ja aikakausien näkyminen vaatteissa on siistiä.

Artistin ystävä tekee hopeasormuksia. (kuva: Sanni Seppä)

Myös käsillätekeminen ja puuhastelu on Sini Yaseminille tärkeää. Se näkyy hänen elämässään niin maalaamisena, piirtämisenä kuin vaatteiden tuunaamisenakin. Inspiraation vaatteiden ompeluun hän sai aikoinaan mummiltaan.

- Se on aina ollut juttu mitä hänen kanssaan usein tehtiin.

Ihanasta karvapiposta saa vielä kiinnostavamman muutamilla yksityiskohdilla. (kuva: Sanni Seppä)

Vaatteiden tuunauksessa vain taivas on rajana. Koristeellisia yksityiskohtia pystyy helposti tekemään esimerkiksi nahkatakkeihin hakaneulojen ja helmien avulla. Artisti painaa myös erilaisten sapluunoiden avulla vaatteisiinsa kuvioita ja tekstejä. Välineillä ei ole oikeastaan niin paljon väliä, vaan mentaliteetti on se, että aina voi kokeilla. Kerran hän tuunasi yhden paitansa ylijääneellä valkoisella seinämaalilla. 

- Olen aina diganut siitä, että saa tehdä jotain mitä muilla ei ole. Voit itse luoda ja tehdä mitä vain sille vaatteelle. Joko se menee pieleen tai sitten siitä tulee sairaan hieno. 

Sini Yaseminin itse tuunaama bleiseri vilisee kiinnostavia yksityiskohtia. (kuva: Sanni Seppä)

Artistin mielestä on siistiä, että tuunatuilla vaatteilla voi kertoa jonkin tarinan. (kuva: Sanni Seppä)

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Lue myös: NRJ Aamu katkaisi Aamulypsyn voittoputken, sitten alkoi supina: "Pöyristyttävää", lataavat juontajat

Lue myös: Ramses-kissan kohtalo olisi voinut olla aivan toisenlainen - sai arvoisensa elämän ja ihanan isoveljen

Kilpailut

Uusimmat