Kuva: Shutterstock

Miten paljon aurinkorasvaa pitäisi laittaa ja kuinka usein sitä tulisi lisätä?

18.05.2024 16:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yksi suurimmista aurinkorasvavirheistä on se, että sitä laitetaan liian vähän.

Kesäisen lämpimät, jopa kuumat säät ovat hellineet kuluneiden viikkojen ajan suomalaisia. Monet ovat suunnanneet rannoille ja kesäaktiviteettien pariin. On kuitenkin hyvä muistaa, että kun auringossa viettää aikaa, on tärkeää suojata iho palamiselta. 

Yksi suurimmista virheistä, joita ihmiset aurinkovoiteen kanssa tekevät, on liian vähäisen määrän levittäminen iholle. Asiantuntijoiden mukaan sopiva määrä on noin kaksi ruokalusikallista eli noin shottilasillinen. Tuo määrä riittää tyypillisesti suojaamaan ihon päästä varpaisiin. 

Suihkutettavissa aurinkosuojissa tilanne on toki toinen. Niiden kanssa tulee olla erityisen tarkkana, jotta tuotetta levittyy joka paikkaan ja tarpeeksi paljon. Tarvittava määrä vaatii noin kuuden sekunnin suihkuttelun jokaisessa voidetta tarvitsevassa kohdassa. Sprayta käyttävien tulisi myös muistaa hieroa voide ihoo, sillä muutoin suoja voi olla epätasainen. 

Myös kasvoille tulee lisätä aurinkorasvaa, mieluiten kahteen kertaan. Tärkeää on, että ei unohda myöskään korvanlehtiä tai silmäluomia. 

Aurinkosuojan tulisi olla vähintään 30 tai sitä korkeampi ja sen tulisi tarjota suojaa seka UVA- että UVB-säteiltä. Voide tulisi levittää iholle 15-30 minuuttia ennen ulos lähtemistä. Jos ulkona viettää paljon aikaa tulisi aurinkosuojaa lisätä noin kahden tunnin välein. Toki tätäkin useammin, jos hikoilee tai käy uimassa. 

Lue myös: Valitse aurinkosuoja ihotyyppisi mukaan - asiantuntija listaa yleisimmät virheet voiteen käytössä

Lue myös: Myös aurinkovoide menee vanhaksi: Lue ihotautilääkärin neuvot auringonpalvojille

Lue myös: Paras tapa, jolla saat rusketuksen pysymään mahdollisimman pitkään

Lähde: Independent

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 4.7.2021.

Kilpailut

Uusimmat