Kuva: Fotolia

Myös aurinkovoide menee vanhaksi: Lue ihotautilääkärin neuvot auringonpalvojille

24.06.2017 12:15 - Tiina Svensk

Jos aikoo suunnata ulos kesäpäivänä, tulee iho suojata kunnolla auringonsäteiltä.

Meitä kaikkia on varmasti varoitettu UV-säteilystä ja kannustettu samalla suojautumaan siltä hyvin joka kerta, kun suuntaamme palvomaan aurinkoa kesäpäivinä. Vaikka olisikin ottanut neuvoista opikseen, kannattaa kuitenkin eräs asia varmistaa, ennen kuin alkaa ihoaan rasvata: aurinkovoiteesta ei ole mitään apua, jos se on mennyt vanhaksi.

Viimeinen käyttöpäivä tulee ottaa vakavasti

Cosmopolitanin artikkelissa ihotautilääkäri Mervyn Patterson kertoo, mistä vanhentuneen voiteen tunnistaa - ja kuinka rasvan käyttöikää voi pidentää. Patterson muistuttaakin, että yleensä viimeinen käyttöpäivä on leimattu pullon pohjaan tai kylkeen, ja se tulisi varmistaa aina, kun rasvan ottaa jälleen uudelleen käyttöön.

- On tärkeää, että käyttöpäivän varmistaa. Kemikaalien mennessä huonoksi myös niiden suojaava vaikutus pienenee huomattavasti, Patterson painottaa.

Jos käyttöpäivää ei purkista löyty, Pattersonin mukaan hyvä nyrkkisääntö on muistaa, että tuote säilyy yleensä vain noin vuoden verran.

Onko vanhan tuotteen käytössä vaaroja?

Aurinkovoiteen vanhentumisen huomaa varmasti myös rasvan tekstuurista ja hajusta. Jos huomaat muutoksia tuotteen tuoksussa tai voiteen värissä, kannattaa pullon tilalle hankkia uusi tuote, joka suojaa ihoa varmasti.

Mitä sitten tapahtuu, jos käyttää vanhentunutta tuotetta iholla ja suuntaa esimerkiksi rannalle?

- Jos tuote on vanhentunut, on teoriassa mahdollisuus, että ainesosat reagoivat eritavalla kuin normaalisti ja vahingoittavat ihoa, Patterson valottaa.

Patterson muistuttaa myös, että aurinkovoidepullo kannattaa säilöä oikein: tuotetta ei tule jättää suoraan auringonpaisteeseen, sillä valo ja kuumuus voivat nopeuttaa vanhentumisprosessia. 

Lue myös: Aurinkorasva ei välttämättä suojaa ihosyövältä

Lue myös: Haaveiletko lomasta kotona? Kuusi vinkkiä tekevät siitä täydellisen

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat