Kuva: Shutterstock

"Tekee sen mitä lupaa" - testasimme meikinkiinnityssuihkeita ja löysimme suosikkimme

30.06.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Meikinkiinnityssuihkeita löytyy monenlaisia ja moneen tarpeeseen.

Meikinkiinnityssuihkeiden suosio on noussut viime vuosien aikana. Yhä useampi on hankkinut itselleen suihkeen, joka kosteuttaa ihoa ja auttaa meikkiä pysymään hyvänä aamusta iltaan.

Markkinoilla on lukuisia erilaisia tuotteita, joista osa tuo muun muassa kasvoille ihanaa hehkua. Valinnanvaraa siis riittää, joten jokainen löytää varmasti omiin toiveisiin ja tarpeisiin sopivan tuotteen.

Laitoimme kesän kunniaksi testiin muutamat erilaiset meikinkiinnityssuihkeet. Arviot tuotteista pääset katsomaan alta. 

NAM Makeup, Shine Setting Spray, 12 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Suihke lupaa häivyttää ihon pieniä virheitä sekä hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Tuote sisältää Best FILTER needed -yhdistettä, joka saa aikaan iholla "blurring" efektin.

Kokemus: Tuotteen tuoksu muistuttaa jollain tavalla hiuslakkaa, mikä aluksi hieman hämmentää. Tuoksu kuitenkin haihtuu nopeasti. Koostumus on tuotteessa todella hienojakoinen, eikä iho jää lainkaan märän tuntuiseksi. Tämä hienojakoisuus saa jopa epäilemään, ettei tuotetta edes tule iholle. Riski siihen, että tätä suihkii liikaa, on siis olemassa.

Tämä setting spray jättää iholle glittermäisen pinnan, joka hehkuu kauniisti. Hienojakoisuutensa vuoksi glitteriä löytyy myös muualta kuin kasvoista, mutta hohtoa ei kuitenkaan ole liikaa. Tämä tuote onkin oiva valinta kesään.

Laiton jälkeen iho tuntuu kivalta ja meikki näyttää kuulaalta. Huomattavaa blurring-efektiä ei kuitenkaan käytössä huomannut. Alkuun tuote pitää meikin suhteellisen hyvin paikoillaan, mutta pitkää päivää ja hikoilua tämä tuote ei välttämättä kestä. 

Kaiken kaikkiaan ihan kelpo tuote, joka sopii hänelle, joka haluaa pientä hehkua ruskettuneeseen kesäihoon. 

Arvio: 2,5

Lumene Blur pitkäkestoinen meikinkiinnityssuihke, 16,50 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Kiinnittää meikin ja lupaa pitää sen virheettömänä koko päivän. Kiinnityssuihke auttaa tekemään ihosta tasaisemman näköisen ja ehkäisee meikin kulumista ja kertymistä ihohuokosiin ja hienoihin juonteisiin.

Kokemus: Tuotteessa on kevyt hiuslakkamainen tuoksu, joka ei kuitenkaan ole lainkaan liian voimakas. Lupauksen mukaisesti tuotteessa on hienojakoinen suihke, joka kuivuu iholle nopeasti.

Laitoin jälkeen iho tuntui pehmeältä ja kosteutetulta. Myös pohjameikki näytti tasaiselta tuotteen laiton jälkeen. Iho oli mattainen, mutta kuitenkin kosteutettu. 

Lupauksensa tämä tuote pitää, sillä meikki pysyi hyvänä koko pitkän päivän. Edes pieni hikoilu kesäsäässä ei saanut meikkiä liikkumaan kasvoilta. 

Hinta-laatusuhde on tässä tuotteessa hyvin kohdallaan. Tämä on hyvä valinta hänelle, joka toivoo kiinnityssuihkeelta ennen kaikkea kestävyyttä. 

Arvio: 4,5/5

Florence By Mills Zero Chill Makeup Setting Spray, 26 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Kiinnityssuihke, joka kosteuttaa ihoa. Sisältää planktonuutetta, joka suojaa sinisen keinovalon haitallisilta vaikutuksilta. 

Kokemus: Tuotteessa on miellyttävä tuoksu, joka ei myöskään ole liian voimakas. Tuotteen suutin ei kuitenkaan ole paras mahdollinen. Tuotetta tulee kerralla suuri määrä, eikä se tunnu levittyvän iholle tasaisesti. 

Iho jää kuitenkin kosteutetun tuntuiseksi ja tuntuu pehmeältä. Meikin pysyvyys on ihan kelpo luokkaa tämän tuotteen kanssa, mutta mitään kovin suurta wow-efektiä se ei kuitenkaan tarjoile. 

Perushyvä tuote, joka saa plussaa tuoksusta ja suloisesta pakkauksesta. 

Arvio: 3

Uoga Uoga Morning Mist Setting Spray, 16,95 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Lupaa kosteuttaa, raikastaa ja auttaa samalla mineraalimeikkipohjaa asettumaan iholle luonnollisesti. 

Kokemus: Tuotteessa on todella voimakkaan ruusuinen tuoksu, joten tuoksuherkälle ei ehkä paras valinta, vaikka tuoksu laimeneekin suhteellisen nopeasti. 

Suutin on tuotteessa hyvä, ja tuote levittyy hyvin märkyydestään huolimatta. Tuotteen kuivumista sai kuitenkin odotella hetken.

Tuote ei jätä iholle ikävää tunnetta, vaan iho tuntui pehmeältä ja kosteutetulta. Se myös auttoi meikkiä pysymään, vaikkakaan ihan iltaan saakka teho ei tuntunut kuumana kesäpäivänä riittävän. 

Kelpo tuote, joka toimii varmasti ihanasti myös piristävänä kasvosuihkeena kesken päivän. Plussa tuote saa kauniista lasipullosta. 

Arvio: 3

Catrice Shake Fix Glow, 5,80 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Kiinnityssuihke, joka kosteuttaa ja pidentää meikin kestävyyttä. Tuo iholle raikkaan hehkun hienojen hohtavien hiukkasten ansiosta. 

Kokemus: Tuotteessa on miellyttävä ja kevyt tuoksu, joka haihtuu nopeasti. Suihkutettaessa tuotetta tulee iholle tasaisesti, mikä kertoo hyvästä suuttimesta. 

Iholle tulee kaunis hehku, mutta ei kuitenkaan lainkaan liian glittermäinen. Täydellinen kesään ja ruskettuneen ihon kaveriksi. Meikin tuote pitää myös yllättävän hyvin paikoillaan jopa kuumassa kesäsäässä. 

Hinta-laatusuhde on tässä tuotteessa ehkäpä testin paras, sillä alle kuuden euron hintaan voi todellakin saada toimivan tuotteen, joka tosin saa miinusta pienestä pakkauskoostaan, minkä vuoksi tuote ei välttämättä ole kovinkaan pitkäikäinen. 

Arvio: 3,5

Scandy Dew Me a Favor Prep & Refresh Face Mist, 9,95 €

(kuva: Valmistaja)

Lupaus: Tuotetta voi käyttää kasvovetenä, pohjustustuotteena tai kiinnityssuihkeena. Sisältää hyaluronihappoa, koivunmahlaa ja glyserolia, eli kosteuttaa ihoa tehokkaasti. 

Kokemus: Tuotteessa on ihana ja raikas sitruunan tuoksu, jonka vuoksi tuotetta tekee mieli suihkia iholle lisää pitkin päivää. Jo pelkästään tuoksu virkistää, mutta tuote tuntuu myös iholla ihanalta. 

Suutin on hyvä ja tuote levittyy tasaisesti iholle. Iho näyttää tuotteen laittamisen jälkeen heleältä ja mattaiselta. Myös meikin tuote pitää hyvin paikoillaan pitkän päivän ajan. Edes pieni hikoilu ei tämän tuotteen kanssa haittaa.

Monikäyttöisyytensä vuoksi tämä on tuote, jota voi suositella. Se toimii niin kasvovetenä, pohjustustuotteena kuin meikinkiinnityssuihkeena. Suurimman plussan tuote saa kuitenkin jo alussa mainitusta tuoksusta, se on kerrassaan hurmaava ja selkeästi tässä testissä olleiden tuotteiden paras. 

Arvio: 4

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Lue myös: "Levittyy täydellisesti ja pysyy koko päivän" - testissä silmien rajaustuotteet

Lue myös: "Selkeä testivoittaja ja positiivinen yllätys" - testasimme 6 erilaista aurinkopuuteria

Lue myös: Testasimme 4 erilaista kulmatuotetta, yksi nousi ylitse muiden - "Tekee juuri sen mitä lupaakin"

Kilpailut

Uusimmat