Tämä on tämän hetken kuumin kosmetiikkatrendi

18.04.2012 19:30 -

Voice vieraili viikonloppuna Helsingissä Finlandia-talolla järjestetyillä Luonnonkaunis-messuilla. Harva meistä tulee ajatelleeksi, paljonko kosmetiikan valmistamisessa sivutuotteena syntyneitä haitallisia aineita pääsee elimistöömme käyttämiemme kauneudenhoitotuotteiden mukana. Uusimpana trendinä luonnonmukaisten ihonhoitotuotteiden rinnalle ovat nousseet myös orgaaniset hiusvärit sekä meikit.

Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jossa on käytetty luomuraaka-aineita niin paljon kuin mahdollista. Jos tiettyä ainetta ei ole saatavilla luomuna, voidaan käyttää myös muita, mutta päämääränä on mahdollisimman luonnonmukainen lopputulos.

Luonnonkosmetiikkaa maahantuovan NatCos Oy:n edustaja Niina Tanska-Lonka kertoo luonnonmukaisen kosmetiikan käyttöön siirtymisen olevan kasvava trendi myös Suomessa. Ihmiset ovat kiinnostuneempia, paitsi ihonsa hyvinvoinnista myös kosmetiikan ympäristövaikutuksista.

- Ei ole kyseessä vain se mitä laitat omalle ihollesi. Aina sinne imeytyy jotain, joka kertyy elimistöön. Sen lisäksi on kyse myös siitä, mihin ne tuotteet päätyvät. Kun menet suihkuun ja tuotteet menevät viemäriin, niin mitä niille sen jälkeen tapahtuu? Esimerkiksi sieniä tappavat säilöntäaineet tappavat sieniä myös siellä luonnossa, mihin ne loppujen lopuksi päätyvät, Tanska-Lonka kuvailee ilmiötä.

Tanska-Lonka kertoo suomalaisten kuluttajien olevan fiksuja, sillä he myös kyseenalaistavat saamaansa informaatiota ostaessaan kauneudenhoitotuotteita. Esimerkiksi luonnonmukaisten hiusvärien suosio on kasvanut Tanska-Lonkan mukaan, sillä värien aiheuttamista haitoista on uutisoitu viime aikoina laajasti. Loppuvuodesta Englannissa sattunut allergisen reaktion aiheuttama kuolemantapaus on saattanut kiihdyttää buumia entisestään.

Suomalaiset käyttävät kokoajan enemmän luonnonkosmetiikkaa ja trendin kasvu kiihtyy koko ajan. Tanska-Lonka kertoo tästä kertovan esimerkiksi suurten kosmetiikkajättien valikoimiinsa ottamat luonnonkosmetiikkasarjat.

Kilpailut

Uusimmat