Kosmetologi neuvoo: Liika hoitaminen ei tee hyvää iholle

19.05.2012 10:15 - Rea Tallgren

Kosmetologi Eveliina Erämies kertoo Voicelle kuinka ihoa tulisi hoitaa oikeaoppisesti. Liiallisuuksiin ei hänen mukaansa kannata mennä.

Erämiehellä on heti luetella kolme tärkeintä asiaa, jotka on syytä muistaa ihoaan hoitaessa.

- Puhdistus, kuorinta ja kosteutus! hän kertoo Voicelle.

Erämies myös muistuttaa, että kaikkien käytössä olevien tuotteiden tulisi sopia omalle ihotyypille. Liian voimakkaita aineita on osattava varoa ja vuodenajat on otettava huomioon.

- Esimerkiksi talvella iho kaipaa useimmiten enemmän huomiota ja suojausta, Erämies muistuttaa Voicelle.

Naisille avain puhtaaseen ihoon on yksinkertainen.

- Tehokas kaksoispuhdistus meikinpoistoon iltaisin ja silmämeikille oma puhdistusaine, viimeistely aina kasvovedellä, joka myös valmistelee ihoa kosteusvoiteelle ja neutralisoi veden kuivattavaa vaikutusta. Aamuisin riittänee peruspuhdistus ja kosteutus, kosmetologi luettelee.

Erämies suosittelee ihon kuorimista ainakin kerran viikossa.

- Se poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon, heleyttää pintaa, ehkäisee tukkeumia ja edistää kosteusvoiteen imeytymistä, hän luettelee Voicelle.

Myös kosteusvoide tulee valita ihontarpeiden mukaan. Erikseen voi käyttää yö- ja päivävoidetta tai aamuin illoin niin kutsuttuja 24 tunnin voiteita. Myös
silmänympärysvoide on hyvä muistaa.

- Perusrutiineillä pärjää jo pitkälle ja halutessaan lisäksi voi ottaa erilaisia naamioita ja seerumeita ihon tarpeiden mukaan, Erämies kertoo.

- On myös muistettava, että liiallinen hoitaminenkaan ei tee hyvää iholle, hän vielä muistuttaa.

Kilpailut

Uusimmat