Asiantuntija kertoo: Näin kannattaa toimia kun finni yllättää

20.05.2012 20:15 - Rea Tallgren

Kosmetologi Eveliina Erämies kertoo Voicelle parhat kikat epätoivottujen yksisarvisten nujertamiseen.

Erämies korostaa ihon huolellista hoitamista, mutta on hänellä takataskussaan myös kotona tehtävä kikka, mikäli finni yllättää juuri silloin kun ei pitäisi.

1 viikko ennen tärkeää tilaisuutta

Mikäli finni ilmestyy naamaan viikkoa ennen juhlia sitä voi koittaa kukistaa paikallisesti käytettävillä kuivattavilla, alkoholipitoisilla tuotteilla, jotka puhdistavat ja rauhoittavat tulehdustilaa. Hätätapauksessa tällaiseksi tuotteeksi käy esimerkiksi antibakteerinen käsidesi, joka sisältää rutkasti alkoholia. Myös savipohjaiset naamiot, jotka imevät iholta talia itseensä, ovat oiva apu tässä vaiheessa.

Puristelua Erämies ei suosittele.

Päivä ennen tärkeää tilaisuutta

Mikäli finni pärähtää naamaan päivää ennen tärkeää tilaisuutta ja sen haluaa puristaa, on Erämiehen mukaan välttämätöntä muistetaa hygienisyys.

- Likaisilla käsillä ei muutenkaan kosketella kasvoihin! Erämies muistuttaa.

Jälkeenpäin voi vaikka vanupuikon avulla töpötellä alkoholipitoista ainetta puristetun finnin päälle ja sen jälkeen kevyesti esimerkiksi bepanthenia, joka kosteuttaa pintaa ja edistää ihon paranemista.

Parantuessaan finnin päälle alkaa muodostua kuivaa ihokerrosta, joten bepanthenin avulla seuraavana päivänä meikki asettuu paremmin pinnalle, kun se on hyvin kosteutettu, Erämies muistuttaa Voicelle.

Saman päivän aamuna

Jos aamulla naamaan on ilmestynyt finni ja illalla pitäisi olla menossa, ei Erämiehen mukaan kannata finniin koskea, vaan turvautua mieluummin sen peittämiseen.

- Finni, joka ei ole vielä "märkäpää", on usein parempi jättää rauhaan. Se voi ärtyä pahemmin, jolloin parantuminen kestää kauemmin ja siitä voi jäädä suurempi jälki ihoon.

Kaikki ylimääräinen kasvojen näpertely on parempi muutenkin pitää minimissään ja muistettava aina hygienia. Kasvoille käyttöön oma pyyhe ja tyynyliinojen vaihto useammin on myös hyvä muistaa, Erämies luettelee vielä muistisäännöiksi.

Kilpailut

Uusimmat