Varo, ettet erehdyksessä osta feikkilaukkua - Näin tunnistat aidon

10.12.2012 20:45 - Heli Thoren

Oletko hankkimassa merkkilaukkua? Älä haksahda väärennökseen.

Merkkilaukusta voi joutua pulittamaan useita satoja, jopa tuhansia euroja. Moni laukusta haaveileva saattaakin harkita hankkivansa laukun edullisemmin internetistä. Nettitilausta tehdessä kannattaa kuitenkin varmistua, ettei ole hankkimassa erehdyksessä väärennettyä kopiota.

Brittiläinen Vogue uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan yksi viidestä internetissä shoppailevasta ostaa erehdyksessä väärennetyn tuotteen. Mark Monitorin tekemässä tutkimuksessa tutkittiin yli 9 miljoonaa ostotapahtumaa ja 9000 eri nettisaittia. Tulokset olivat hälyttävät: moni väärennökseen haksahtanut ei ollut aikeissa ostaa feikkiveskaa, vaan hankki sen vahingossa.

Mistä sitten erottaa aidon väärennöksestä? Yksi tärkeä tekijä on hinta. Siinä vaiheessa, kun innostut vain 50 euroa maksavasta käyttämättömästä Louis Vuittonin -laukku-unelmasta, kannattaa muistaa, että halpa hinta on yksi hälytysmerkeistä. Ohessa muita seikkoja, joita kannattaa kartoittaa merkkilaukkua hankkiessa:

- Jos tuote on huonolaatuisen oloinen. Saumat ovat ommeltu miten sattuu ja langan laatu vaihtuu laukun eri kohdissa.

- Tuotteen ostopaikka on tärkeä tekijä. Erilaiset nettihuutokaupat ja internetkirpputorit ovat paikkoja, joissa liikkuu myös väärennöksiä. Jos liki käyttämätöntä tuotetta myydään muutamalla kympillä, tuote tuskin on aito.

- Tutki onko tuotteen logossa tai lapussa kirjoitusvirheitä tai muita eroja aitoon logoon nähden.

- Jos ostat käytetyn tuotteen internetistä, kysy onko myyjällä aitoustodistusta tai kuittia ostotapahtumasta.

Kilpailut

Uusimmat