Järkyttävää! Näytösmallien elämä on kaukana glamourista - katso

20.04.2013 18:15 - Reetta Haverinen

Huippumallien elämä on kaukana glamourista. Rankka työ vaati veronsa ja se näkyy selvästi nuorten naisten vartaloissa.

Mallien luurankomaista laihuutta on arvosteltu paljon julkisuudessa. Vähän aikaa sitten kohua herätti Voguen entisen muotitoimittajan Kirstie Clementsin latelemat totuudet muotimaailman karuudesta. Nainen kertoi muun muassa, että hoikat mallikokelaat ovat päiväkausia ilman ruokaa ja syövät nälkäänsä jopa nenäliinoja.

Mallien epäterveelliset elämäntavat eivät ainoastaan uhkaa nuorten naisten terveyttä, vaan siitä saa kärsiä koko ulkoinen olemus. Rio de Janeirossa pidetyssä Lenny-show'ssa otetut kuvat paljastavat, mitä syömättömyys saa aikaiseksi.

Pienissä uima-asuissa esiintyneiden mallien vartalot saivat monet hieraisemaan silmiään, kun naisten takapuolet roikkuivat löysänä ja velttona spottivalojen loisteessa. Mielikuvat timmistä ja siloisesta mallivartalosta siis joutavat romukoppaan, sillä hoikka vartalo ei tarkoita kiinteitä pakaroita ja selluliititonta ihoa.

- On itsestään selvää, että vähäiset yöunet, huono ruokavalio, kofeiini, tupakointi ja urheilun puute näkyvät pian vartalossa, kertoo lontoolainen personal trainer Sheldon Stringer Daily Mailille.

Stringer kommentoi kohua herättäneitä kuvia ja kertoo, että selluliitti kehittyy vartaloon juuri epäterveellisten ruokien, pitkien syömättömyyskausien ja vähäisen veden juonnin takia. Myös pitkät työpäivät ja stressi lisäävät entisestään appelsiini-ihon kehittymistä. Niukka ruokavalio ja vähäinen kuntoilu taas näännyttää mallien lihaksiston olemattomiin ja saa vartalon muodot suoraan sanottuna roikkumaan.

Katso kuvat kohutuista mallivartaloista täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat