9 vinkkiä, joilla nujerrat finnit kotikonstein

11.05.2013 09:15 - Reija Saarinen

Finnit ilmestyvät iholle yleensä aina silloin, kun niitä vähiten toivoo. Onneksi on kuitenkin olemassa muutamia vinkkejä joilla nujerrat näppylät kotioloissa.  

1. Raakahunaja

Laita hiukan hunajaa suoraan näpyn päälle ja anna sen vaikuttaa vähintään 30 minuutin ajan. Hunaja on luonnollinen antiseptinen aine. On kuitenkin suositeltavaa, että kokeilet pienen määrän hunajaa kämmenselkääsi ennen kasvoille levittämistä. Näin varmistat, että et ole allerginen hunajalle. Hunajan avulla finnin tulisi kadota 3-5 päivän sisällä.

2. Kananmunanvalkuainen

Sekoita munanvalkuainen sekä 1,5 teelusikallista raakahunajaa, lisää joukkoon myös hivenen kanelia. Taputtele seosta näppylän päälle ennen nukkumaan menoa ja anna vaikuttaa yön yli.

3. Omenaviinietikka

Käytä omenaviinietikkaa. Se on luonnollinen parantaja ja auttaa tasapainottamaan ihon pH-tasapainoa. Sivele hieman omenaviinietikkaa ihollesi. Anna etikan kuivua yön yli. Tämä auttaa näpyn pienentämisessä ja hävittämisessä.

4. Hammastahna

Lisää hammastahnaa suoraan näpyn päälle. Mikä tahansa hammastahna, joka sisältää triklosaania, auttaa poistamaan tulehtuneen näpyn.

5. E-vitamiini-kapseli

E-vitamiini auttaa rahoittamaan ihoa. Purista kapseli suoraan näpyn päälle ja hiero kevyesti kunnes aine on kokonaan imeytynyt.

6. Savinaamio

Savessa on runsaasti mineraaleja ja se auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa. Sitä on saatavilla terveyskaupoista. Sekoita piirakanpalan kokoinen pala savea veteen. Sekoita kunnes saat siitä pehmeän taikinamaista ja lisää ainetta suoraan näpylle. Anna kuivua. Tämän jälkeen pese kasvosi ja lisää näpylle hieman laventeliöljyä.

7. Aloe Vera -geeli

Aloe Vera -geelin lisääminen näpylle auttaa poistamaan turvotusta, tulehdusta sekä ihon punaisuutta. Hiero geeliä näpyille kahdesti päivässä.

8. Porkkanamehu

Laita porkkanamehua suoraan finnin päälle. Mehu auttaa nopeuttamaan paranemisprosessia ja auttaa ehkäisemään arpia.

9. Tuore tomaattimehu

Purista tomaatista mehua astiaan ja lisää mehua suoraan näpyn päälle. Käytä levittämisessä vanulappua.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat