Mitkä bikinit istuvat parhaiten juuri sinun vartalollesi? Katso

28.05.2013 07:45 - Karoliina Kotala

Kesän kynnyksellä monen hankintoihin kuuluvat uudet bikinit. Tarjolla on monenlaista mallia ja kokoa, joista kaikki eivät taatusti sovi jokaiselle vartalolle. Juuri omalle vartalolle sopivimmat bikinit voivatkin olla varsinainen haaste löytää.

Pienipovisen kohdalla tärkeään asemaan nousevat toppaukset ja leikkaukset. Kaiken A ja O on kuitenkin bikinien oikea koko, olipa kuppikoko sitten mikä tahansa.

- Liivin tulisi olla tukeva ja siinä pitäisi olla toppausta, sellaista toppausta, jonka tyynyt eivät ime vettä. Pieniin rintoihin runsautta tuo myös röyhelöt, Funky Lady -myymälässä työskentelevä Ella kertoo.

Kapeille hartioille niskan takaa solmittava halterneck-malli on usein paras, sillä normaalit olkaimet harvoin pysyvät hyvin yllä pullonkaulahartioilla. Lisäksi halterneck-malli häivyttää kapeita hartioita.

Alla muutama esimerkki verkkokauppojen tarjonnasta, jotka toimivat pienipoviselle naiselle.

ASOS Floral Fringe Bandeau Bikini Top, 21,21 e, Asos.com

Bandeau-liivit, 26,90 e, Bubbleroom.fi

Balconett-bikiniliivit, 29,95 e, Hm.com

Sen sijaan pienirintaisen kannattaa välttää ohuita lappubikineitä, joissa ei ole minkäänlaista täytettä tai tukea. Toisaalta pienempipoviselle löytyy tarjonnasta helpommin kauniita bikineitä, koska tukea ei tarvitse miettiä.

Alla huono esimerkki pienipovisen bikineistä:

Bandeau-bikiniliivit, 14,95 e, Hm.com

Suurempipovisen kohdalla avainasemassa ovat bikiniliivien tuki ja oikea koko.

- Liivien tulisi olla sellaiset, että niillä voi tehdä muutakin kuin vain maata. Niiden tulisi olla kuin rintaliivit, yhtä tukevat ja hyvät, Ella opastaa.

Laadukkaita ja istuvia bikineitä ostaessa kannattaakin siis sovittaa huolella. Paras malli usein on perus liivimalli, joka tukee hyvin rintaa.

- Jos rinnat ovat raskaat ja seisotaan paljon, niin hartiat voivat kipeytyä halterneck-mallista. Paras lieneekin kunnon kaarituellinen bikini, jonka takaosa on kunnon lukollinen eikä solmittava. Liikkeistä löytyy suurellekin povelle myös yhtä tukevia, olkaimettomiakin bikineitä, Ella kertoo.

Alla muutama esimerkki bikinimalleista, jotka ovat omiaan povekkaalle naiselle.

ASOS CURVE Longline Bikini Top In Blanket Print, 23,86 e, Asos.com

ASOS Floral Print Fuller Bust Halter Bikini Top D-F, 21,21 e, Asos.com

PanosEmporio D-Cuo Top, 52,95 e, Nelly.com

Runsaspovisen kannattaa pienipovisen tavoin taas välttää ohuita lappubikineitä, jotka eivät tue rintaa.

Alla esimerkki vähemmän imartelevasta bikinimallista runsaspoviselle:

ASOS Water Colour Floral Multi Ruffle Triangle Bikini Top, 21,21 e, Asos.com

Kilpailut

Uusimmat