9 tyylimokaa, jotka kaikki huomaavat – poimi vinkit talteen

16.06.2013 18:15 - Reetta Haverinen

Pienilläkin tyyliyksityiskohdilla voi olla suuri merkitys siihen, millaisen vaikutuksen annat itsestäsi muille.

Työpaikalle mennessäsi saatat ajatella, ettei kukaan huomaa, jos paidan helma hieman repsottaa tai housun lahkeissa on kahvitahra. Usein saattaakin olla, ettei kukaan muu kiinnitä huomiota pieneen tyylimokaasi kuin sinä itse.

Kuitenkin seuraavien asioiden suhteen on parasta olla tarkkana. Nämä asiat pistävät nimittäin ulkopuolisen silmään kuin punainen vaate.

1. Liian lyhyet tai pitkät lahkeet

Housujen valinnan suhteen on parasta olla huolellinen. Pitkät maata pitkin laahaavat housunlahkeet eivät imartele nimittäin kenenkään olemusta. Jos housun lahkeet ovat pitkähköt, kannattaa niiden kanssa pukea esimerkiksi korkokengät jolloin vaikutelma muuttuu hetkessä tyylikkäämmäksi.

Kuitenkin miesten tapauksessa, puvunhousujen kanssa täytyy olla hieman tarkempi. Jo muutamalla sentillä voi olla suuri merkitystä siihen, onko asu täysi kymppi vai paha tyylimoka.

2. Väärän mittaiset hihat

Myös hihojen pituudella on suuri merkitys siihen, miltä asukokonaisuus näyttää. Varsinkin takin ja jakun kanssa on parasta varmistaa, etteivät hihat roiku sormissa tai paljasta liikaa ranteita. 3/4-hihaiset paidat ja jakut ovat sen sijaan tarkoituksella hieman lyhyemmät.

3. Irvistelevä nappirivi

Jos olet rintava, varmista että paitapuserosi istuu hyvin. Kireä nappirivistö, joka on täynnä häiritseviä aukkoja, kiinnittää ihmisten huomion, vaikka paitapuseron alla olisi aluspaita. Jos taas rintaliivit vilkkuvat nappirivistön väliköistä, erhe ei jää taatusti yhdeltäkään ulkopuoliselta huomaamatta. Varmista siis, että paitapuserosi on rinnan kohdalta oikean kokoinen.

4. Väärät kengät

Vaikka luulet, että asuusi sopimattomat kengät tai liian suuret avokkaat eivät tule herättämään kokouksessa minkäänlaista huomiota, on parasta miettiä asiaa uudemman kerran. Tyylikkäinkin asukokonaisuus menettää hetkessä hohtonsa, jos asuun yhdistetään kulahtaneet jalkineet. Kengät ovat asukokonaisuudessa erittäin tärkeät.

5. Vyön puuttuminen

Jos tapaat työntää paidanhelmasi housujen sisään, älä unohda vetää vyötä lanteillesi. Tyhjät vyölenkit pistävät silmään ikävästi. Jos taas housuissasi tai hameessasi ei ole lenkkejä, ja tahdot laittaa lantiollesi tyylikkään nyörin, varmista, että asusteesi pysyy paikoillaan. Esimerkiksi pienet hakaneulat pitävät pomppivan vyön hyvin aisoissa.

6. Asusteiden määrä

Varmista, että korusi ja muut asusteesi sopivat kokonaisuuteen. Jos alat näyttää korutelineeltä, on parasta karsia helyjä. Älä sorru ylilyönteihin, sillä asusteiden suhteen vähemmän on yleensä enemmän.

7. Epäsiistit kädet

Varsinkin työssä, jossa kätesi ovat paljon esillä ja tervehdit paljon muita ihmisiä, on hyvä kiinnittää huomiota niin kynsien kuin ihonkin kuntoon. Halkeilevat ja epäsiistit kynnet sekä kuiva iho eivät imartele kenenkään ulkoista olemusta. Varsinkin pureskellut kynnet ja repeytyneet kynsinauhat voivat saada paljon nenän nyrpistelyjä osakseen.

8. Kosteat hiukset

Kuivaa pääsi huolella, äläkä riennä työpaikalle tai kaupungille puolikuivilla hiuksilla. Tyylikäs ulkonäkösi on mennyttä saman tien, jos hiuksesi ovat kuin sadekuuron pieksemät.

9. Loppusilaus

Jos olet huolehtinut, ettei mikään edellä mainituista asioista häiritse ulkoista olemustasi, vilkaise peiliin kuitenkin vielä kerran. Tarkista, että hammasväleissäsi ei ole ruokaa tai ettei hajuvetesi tuoksu liikaa. Tämän jälkeen voit itsevarmasti astella ovesta ulos.

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Uusimmat