Katso, mitä tatuointisi kertoo sinusta - merkitykset saattavat yllättää

01.08.2013 17:30 - Rea Tallgren

Moni ottaa tatuointeja vain sen takia, että pitää niitä kauniina. Moni kuva saattaa kuitenkin kantaa mukanaan symboliikkaa, josta sen kantaja ei ole tietoinen.

Tatuointeja on tunnettu eri kulttuureissa ympäri maailmaa vuosituhansien ajan. Siinä, missä ihmiset ovat koristelleet itseään omaksi ilokseen läpi historian tatuoinneilla, on niitä käytetty myös sotilaiden ja vankien merkkaamiseen.

Tatuointien historia on kirjava, mutta niin ovat myös niiden merkitykset. Usein tatuoitu ihminen ei edes tiedä, että hänen ihoonsa hankkimalla kuvalla on tietynlainen symboliikka. Daily Mail on listannut suosittuja tatuointien aiheita, ja sen, mitä ne saattavat kantajastaan kertoa tai mitä niiden uskotaan, ainakin joissain kulttuureissa, merkitsevän.

Katso erilaiset tatuointien merkitykset alta

Perhoset symboloivat muutosta ja kehitystä parempaan.

Ankkuri symboloi halua asettua aloilleen.

Pääskyset ovat jo pitkään symboloineet toivoa. Merimiehillä oli tapana tatuoida niitä itseensä, sillä pääskyset eivät koskaan lennä kauas merelle, ja niinpä pääskysen näkeminen oli aina merkki siitä, että maata oli lähellä ja pitkä ja monesti raskas merimatka oli loppusuoralla.

Monissa kulttuureissa kissa tarkoittaa varasta. Yksittäinen kissa symboloi yksin toimivaa varasta, kissalauma jengiin kuulumista.

Koristeltu pääkallo on saanut alkunsa meksikolaisten kuolleiden päivän kunniaksi otetuista kuvista. Värikkäät ja kauniit pääkallot symboloivat kuolemaa, mutta ovat usein tarkoitettu muistoksi ja kunnioitukseksi niille läheisillemme, joita olemme menettäneet.

Unisieppareista on tullut yhä suositumpia tatuointien aiheita. Niiden uskotaan karkoittavan pahat henget. 

Kasvoihin piirrettyjä kyyneliä pidetään usein merkkinä siitä, että niiden kantaja on murhannut niin monta ihmistä, kuin kyyneleitä hänen kasvoissaan on. Kyyneleet voivat kuitenkin myös tarkoittaa surua, ja sitä, että niiden kantaja on menettänyt jonkun läheisensä. Ontto kyynel tarkoittaa, että suruaika on vielä kesken - mustaksi väritetty symboloi sitä, että henkilö on käsitellyt surunsa ja päässyt elämässä eteenpäin.

Hämähäkinseitit olkapäässä tai kyynärpäässä tarkoittavat usein, että niiden kantaja on viettänyt aikaa vankilassa.

Pelletatuoinnit symboloivat asiantuntijoiden mukaan filosofiaa itku pitkästä ilosta.

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Uusimmat