5 vinkkiä, joilla onnistut hampaiden kotivalkaisussa

16.10.2013 20:15 - Katariina Näreaho

Kotivalkaisu on helppo ja edullinen tapa kirkastaa hymyä. Näillä asiantuntijan vinkeillä valkaisusta tulee onnistunut ja pitkäkestoinen.

1. Käy hammaslääkärillä

Suun kokonaisvaltainen tarkistaminen on hyvä tehdä ennen vailkaisua. Reijät tulee paikata ja hammaskivi poistaa.

2. Vertaile valkaisutapoja

Hampaiden valkaisuun löytyy monia eri aineita ja tekniikoita. Aineet, jotka sisältävät kaliumnitraattia ja fluoria vähentävät hampaiden herkkyyttä, joten suosi niitä. Myös hammaslääkäriltäsi voi löytyä hyviä neuvoja sopivan valkaisuaineen ja tekniikan löytämiseksi.

3. Ole kärsivällinen

Toivotun lopputuloksen näkyminen voi viedä aikaa. Jotkin tuotteet valkaisevat hetkessä, toiset vaalentavat asteittain ja niitä saatetaan käyttää useita viikkojakin. Ole siis kärsivällinen ja noudata ohjeita tarkasti loppuun asti. Tarkista käyttöohjeistä myös se, onko kahvin juonti ja tupakointi valkaisuohjelman aikana kielletty vai ei.

4. Geeli on tehokkain

Vaikka tuoteselosteet lupailevat ihmeitä, on geelivaalennus ainoa tehokas tapa valkaista hampaat syvemmältä kuin pinnasta. Muut tekniikat poistavat vain kiilteen pinnalla olevia tahroja.

5. Tarvitaanko elämäntapamuutos?

Mitä pidempään pystyt välttämään kahvia, punaviiniä ja tupakkaa, sitä pidempään hampaasi pysyvät valkoisina. Hyvä suuhygienia ja oikeanlaisen hammastahnan käyttö pidentävät myös valkaisun kestoa.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat