Meikkitahroja vaatteilla ja pinnoilla - 5 vinkkiä pikapuhdistukseen

05.11.2013 22:15 - Linda Arponen

Toisinaan sattuu vahinkoja, mutta nopealla toiminnalla tahroista ei jää jälkeäkään.

Vauvaöljyllä voi korjata meikkivahingot kasvoilta, mutta mitä jos meikkiä tipahtaakin vaatteille, matoille tai kylpyhuoneen pinnoille?

Ohessa vinkit viiden eri kosmetiikkatuotteen puhdistamiseen. Jokaisen kohdalla täytyy kuitenkin muistaa se, että mitä nopeammin tahran ilmestymisen jälkeen sen puhdistaa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sen saa myös poistettua.

Huulipuna

Suihkuta huulipunatahraan hiuslakkaa ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Sen jälkeen taputtele tahraa sienellä ja laita pesukoneeseen. Jos vaate vaatii kuivapesua, kokeile poistaa tahraa teipillä. Voit käyttää myös vauvatalkkia tai ruokasoodaa poistaaksesi öljy- ja vahapohjaiset huulipunat.

Rajauskynä

Jos peilistä löytyy jälkiä meikkikynästä, laita tahraan ensin suolaa ja sitten vasta peruspuhdistusainetta. Samaa kikkaa voi käyttää huulipunatahrojen poistamiseen viinilaseista.

Vedenpitävä ripsiväri

Vesikestoista tuotetta voi koettaa poistaa meikinpoistoaineella. Tarkista kuitenkin, että puhdistusaine on öljytöntä, sillä muuten lopputuloksena on vain suurempi sotku.

Meikkivoide

Esikäsittele jauhemaiset ja nestemäiset roisketahrat esimerkiksi shampoolla tai partavaahdolla. Näiden puhdistustuotteiden pitäisi hajottaa tahraa ennen varsinaista pesua.

Itseruskettava voide

Jotta itseruskettavan saa poistettua tekstiileistä, tulisi tahra huuhdella ensin kylmällä vedellä. Sen jälkeen tahra käsitellään sienellä ja astianpesuaineella, jotta öljyä saadaan vähemmäksi. Tahraan voi käyttää myös vetoperoksidia, jos kankaan väri sen kestää. Tämän lisäksi voi kokeilla myös glyseriiniä.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat