Turvonneet silmänympärykset? Katso vinkit ongelmaan

15.01.2014 08:15 - Laura Sulkava

Turvonneet silmänympärykset saattavat vaivata etenkin aamulla. Mistä turvotus aiheutuu ja mikä siihen auttaa?

Stressi, univaje ja runsas suolan kulutus saavat kudokset turpoamaan ja nesteen keräytymään silmien ympärille. Seuraavilla vinkeillä saat turvonneet silmät kirkastumaan.

Pikainen apu

Tee itsellesi hellä aamuinen kasvohieronta kirkastavalla aamukäyttöön tarkoitetulla silmänympärysvoiteella. Voit viilentää voiteen yön yli jääkaapissa, jolloin se tuntuu entistäkin nautinnollisemmalta turvonneella iholla.

Ihon kosteutuksen jälkeen käytä meikkejä maltillisesti silmän alueella. Turhan paksu kerros peitevoidetta sekä tumma silmämeikki tekevät tuloksesta vain huonomman. Ripsien taivutus ja pari kerrosta tuuheuttavaa ripsiväriä tekevät silmistä päinvastoin raikkaamman ja avoimemman.

Pitkäaikaisempi apu

Jos sinulla on usein taipumusta silmien alueen turvotukseen, kannattaa harkita ennen nukkumaanmenoa suoritettavia hoitoja.

Levitä silmien ympärille kofeiinipitoista silmänympärysvoidetta. Kun voide on imeytynyt, voit lisätä silmän alle apteekista saatavaa hellävaraista kuituteippiä. Kuulostaa erikoiselta, mutta teipin läpi iho ei pääse laajenemaan eikä silmiin pääse siten keräytymään myöskään nestettä.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat