Pesetkö sinäkin kasvosi väärin - 6 yleisintä puhdistusvirhettä

26.01.2014 11:15 - Linda Arponen

Ihon huono kunto voi johtua väärästä puhdistustyylistä.

Kasvojen pesu on tärkeä osa ilta- ja aamurutiineja. Ikävä kyllä useat meistä eivät tiedä, miten kasvojen puhdistus tulisi tehdä oikein ja samalla iho kärsii.

Seuraavassa on listattu kuusi suurinta kasvopesuvirhettä.

1. Liikapesu

Liiallinen kasvojen pesu voi vanhentaa ihoa. Älä pese kasvoja enempää kuin kaksi kertaa päivässä, tosin ennen ja jälkeen urheilun se on myös sallittua.

2. Liian rankan puhdistusaineen käyttö

Harkitse saippuaa sisältävän puhdistusaineen vaihtoa saippuattomaan. Saippua kun poistaa iholta sen luonnollisia öljyjä ja aiheuttaa ärsytystä. Näin kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos sinulla on herkkä iho. Harkitse herkälle iholle myös puhdistusaineita, jotka sisältävät rauhoittavia ainesosia, kuten vihreää teetä. Jos sinulla on rasvainen, aknelle altis iho, käytä salisyylihappoa sisältävää puhdistusainetta.

3. Liikakuorinta tai liian vähäinen kuorinta

Kuorinnalla voi parantaa ihon rakennetta ja sävyä. Ilta-aikaan iho on "uusiutumistilassa", jolloin se luo uusia ihosoluja. Siksi iho kannattaa kuoria illalla. Jos ihoa kuitenkin kuorii liian usein, yli kaksi kertaa viikossa, iho voi ärsyyntyä.

4. Kasvojen pesemättä jättäminen

Jos meikit jättää pesemättä illalla, voi se näkyä kasvoissa vielä viikkojen ajan. Näin siksi, että meikki tukkii ihohuokoset ja estää talia, joka kosteuttaa ihoa ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, tekemästä työtään. Muista myös silmämeikin poisto, sillä muuten silmät voivat jopa tulehtua.

5. Liian kuuman veden käyttö

Erityisesti talvella kuuma vesi tekee hallaa iholle, sillä iho on jo valmiiksi tavallista kuivempi. Koska kuuma vesi kuivattaa, yritä puhdistaa kasvot mieluummin pesualtaassa kuin suihkussa, sillä silloin käytät helpommin haaleaa tai kylmää vettä.

6. Liiallinen puhdistusliinojen käyttö

Kasvopyyhkeet ovat käteviä kiireiseen meikinpoistoon esimerkiksi salilla. Älä kuitenkaan käytä niitä jatkuvasti. Jotta saat ihohuokoset kunnolla puhtaiksi, muista pestä kasvot myös huolellisesti kotona.

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat