Vaateketju Zara sitoutui turkittomuuteen

12.02.2014 10:11 - Reija Saarinen

Zaran omistava Inditex sitoutui kansainväliseen Fur Free Retailer -ohjelmaan.

Turkittomien liikkeiden määrä kasvaa. Nyt nimittäin Zaran omistava Inditex sitoutui kansainväliseen Fur Free Retailer -ohjelmaan. Fur Free Retailer on kansainvälinen merkintäjärjestelmä, johon sitoutuneet jälleenmyyjät eivät pidä valikoimissaan aitoja turkiksia tai turkissomisteita. Järjestelmää ylläpitää kansainvälinen Fur Free Alliance. Suomessa merkintää edistää ja turkittomien liikkeiden listaa ylläpitää Eläinsuojeluliitto Animalia.

- Yhä useampi haluaa ottaa kantaa turkisteollisuuteen. On helppoa ymmärtää, miksi muotiliikkeet eivät halua olla osallisina tällaisessa julmassa toiminnassa, sanoo Fur Free Alliancen puheenjohtaja Joh Vinding.

Inditex-konserniin kuuluu suuria kansainvälisiä merkkejä kuten Zara, Massimo Dutti, Bershka ja Stradivarius. Inditexin merkeistä Suomessa liikkeitä on Zaralla.

- Suomessa toimivia turkittomia liikkeitä tai liikeketjuja on nyt 79, kansainvälisellä listalla niitä on 300. Odotamme, että turkittomien yritysten määrä tulee tänäkin vuonna voimakkaasti kasvamaan, toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara Animaliasta sanoo.

Fur Free Alliance on kansainvälinen eläinsuojelujärjestöjen koalitio, jonka mielestä eläinten hyväksikäyttö ja tappaminen niiden turkin vuoksi on moraalisesti väärin.

Inditexiin kuuluu yli 100 vaatteiden suunnitteluun, tuotantoon ja jakeluun keskittyvää yritystä. Sen liikkeitä on yli 400 kaupungissa viidessä maanosassa. Inditex perustettiin vuonna 1975 ja sillä on nykyisin yli 6 000 liikettä ympäri maailmaa.

Mikäli haluaa pukeutua turkikseen, jonka teossa kukaan ei ole kärsinyt, voi harkita miesten rintakarvoista tehtyä palttoota. Kuvat ja lisää tietoa aiheesta löydät tästä.

Kilpailut

Uusimmat