Haluatko hulmuhiukset kesäksi? Hellävaraiset mago-pidennykset kasvattavat suosiotaan

04.05.2014 11:15 - Senni Loikala

Kampaaja Anna Päivinen vastaa Voicen kysymyksiin puuvillalangoilla tehtävistä mago-hiustenpidennyksistä.

Ekologisena ja hellävaraisena tunnettu mago-hiustenpidennystekniikka rantautui Suomeen alkuvuonna 2013. Siitä lähtien magot ovat kasvattaneet suosiotaan, mutta silti monet valitsevat yhä perinteisempiä teipein ja sinetein tehtyjä pidennyksiä hiuksiinsa. Voicen viikonlopun juontaja Petra Soikkeli jututti kampaaja Anna Päivistä mago-pidennyksistä helsinkiläisessä Stage 11 -kampaamossa. 

Mistä mago-pidennyksissä on kyse?

Mago-pidennys on puuvillalangalla tehty kaksoisvetosolmu, joka kiinnitetään hiusosioon. Kiinnitys pysyy kolmesta kuukaudesta viiteen kuukauteen.

Mitkä ovat isoimmat erot magon ja teippi- tai sinettipidennysten välillä?

Mago on siitä poikkeuksellinen, että se on täysin luonnollinen puuvillasolmu. Sen laittoon tai poistoon ei tarvita sähköä eikä mitään aineita, joten se on allergiaystävällinen.

Puuvillalanka elää pesussa ja se joustaa, joten hius pystyy olemaan vapaammin eikä rasitu. Magot ovat ympäristöystävällisiä ja kaikista pidennyksistä hellävaraisimpia. Monet asiakkaat, joilla on ennen ollut sinetit tai teipit, ihmettelevät huollossa, ettei pidennykset aiheuta enää takkuja heidän hiuksiinsa.

Miten asiakkaat ovat reagoineet uusiin pidennyksiinsä?

Ensimmäisenä monet ihmettelevät, etteivät magot tunnu miltään. Ne ovat niin kevyet, eivät paina tai kiristä. Magot ovat myös houkutelleet uusia asiakkaita, jotka eivät ole ennen käyttäneet pidennyksiä.

Mistä mago-hiukset ovat peräisin ja ovatko ne eettisiä?

Ne tulevat aina samalta kasvattajalta Aasiasta. Simply Natural, joka on saanut EU-sertifikaatin eettisestä toiminnastaan, tuottaa ja tekee niitä käsityönä. Mago-hiuksia ei kuorita kemiallisesti samalla tavalla kuin halvempia tai heikompilaatuisia hiuksia.

Miten pitkä on mago-pidennysten huoltoväli?

Se on yksilöllistä, mutta neljän kuukauden välein on aika perus. Hiukset menettävät toki ryhtiä, kun oma hius on kasvanut neljästä kuuteen senttiin. Silloin kannattaa huoltaa.

Voisitko suositella magoja ylioppilasjuhliin, häihin ja muihin kesän juhliin?

Voin suositella. Kampauksista tulee ryhdikkäämpiä ja koko juhla-asun ilmeestä näin ylellisempi. Mago-hiuksissa kiharat pysyvät hyvin, ja jos valitsee laineen, niin oma hius taipuu hiuspidennyksen mukana.

Muistathan käyttää erilaisia hiusöljyjä päänahan kosteutukseen? Lisää hoitoneuvoja kauniille kutreille pääset lukemaan täältä.

Kilpailut

Uusimmat