Upeat hiukset piposta huolimatta: 5 vinkkiä talvitukalle

09.12.2014 15:45 - Linda Arponen

Kylmän sään päähineet voivat lytistää kampauksen ja tehdä hiuksista sähköiset ja sotkuiset.

Talviaikaan voi olla surullista huomata, kuinka hiuksesi saattavat näyttää paremmilta pipo päässä kuin ilman sitä. Näin voi kuitenkin käydä, sillä pipot ja muut päähineet voivat sotkea tukan nopeastikin.

Jos et kuitenkaan halua palelluttaa päätäsi ilman hattua, lue seuraavat vinkit ja pidä hiukset kauniina päähineestäsi huolimatta:

1. Varmista, että hiuksesi ovat täysin kuivat ennen kuin laitat hatun päähän

Jos hiuksesi kuivuvat pipon alla, ne litistyvät ja ottavat muotonsa hatusta.

2. Lisää hiuksiin tuuheuttavia tuotteita ennen kuivausta

Jos teet muokkaat hiuksista mahdollisimman tuuheat, eivät ne litisty kokonaan hatunkaan alla. Kokeile esimerkiksi hiuksiin jätettävää tuuheuttavaa hoitoainetta ja kuivaa hiukset pyöröharjaa apuna käyttäen.

3. Käytä villaisia tai puuvillaisia hattuja

Synteettiset kuidut sähköistävät hiuksia. Valitse siis mieluummin villainen tai puuvillainen päähine, jolloin hiukset pysyvät sileämpinä.

4. Kokeile tilavampaa päähinettä

Jos hattusi ei ole tiukka ja päätä nuoleva, se voi olla mukavampi ja antaa samalla hiuksille enemmän tilaa hengittää. Lisäksi kampauksesi voi pysyä paremmin paikoillaan. Jos hattusi tuntuu liukuvan pois päästä, voit yrittää kiinnittää sen paikoilleen vaikkapa hiuspinneillä.

5. Säilytä kuivashampoota laukussasi

Jos hiuksesi kaikesta huolimatta sotkeentuvat pipon alla, voit antaa niille pikatuuheutta kuivashampoolla. Suihkuta ainetta siis tyveen, heilauta hiuksesi eteen ja kampaa hiuksesi sormillasi saadaksesi nopeasti lisää raikkautta tukkaasi.

Lue myös: Talvipukeutuminen voi olla samaan aikaan rentoa ja seksikästä - lue huippuvinkit

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat