Anna hiuksillesi lepopäivä: 5 tapaa, joilla tuhoat suortuviasi tietämättäsi

17.02.2015 10:45 - Eeva Rajala

Monilla suomalaisnaisilla on ohuet ja hennot hiukset, joten hiusten tuhoaminen on valitettavasti vieläkin helpompaa.

Kun yrität hoitaa hiuksesi nopeasti kuntoon, voi oikopoluilla kulkeminen tehdä suurestikin hallaa suortuvillesi. Women's Health -lehti listasi viisi yleisintä virhettä, joita naiset tekevät yrittäessään nopeasti saada hiuksista näyttävän näköiset.

Yliannostus kuivashampoota

Joinain aamuina kuivashampoo tuntuu olevan täydellinen ja ainoa mahdollinen vaihtoehto saada hiuskuontalo kuosiin. Kuivashampoo toimii yhtenä päivänä, mutta jos sitä käyttää kaksi päivää putkeen, alkavat ongelmat. Päänahan pitää saada hengittää, mutta kemikaalien suihkuttaminen hiuksiin ja hiustyveen voi tukkia huokoset, eikä päänahka saa tarvitsemaansa raikasta ilmaa.

Kuivashampoon sijaan kannattaa hiukset pestä tuuheutta tuovalla shampoolla ja käyttää hoitoainetta pelkästään latvoihin. Näin saadaan sama efekti kuin mitä saataisiin kuivashampoolla, eivätkä hiukset rasvoitu niin paljon.

Liikaa lämpöä

Monet kuivaavat tai kihartavat hiuksensa koneen maksimiteholla, ja hiusten kihartuminen ja kuivuminen tapahtuukin nopeammin. Muutaman minuutin pidempi ja pienemmällä teholla tehty hiusten kuivaus on kuitenkin parempi vaihtoehto hiusten kunnon kannalta. Maksimiteholla kuivaaminen voi ensinnäkin polttaa päänahkaa, mutta se myös kuivattaa kaiken luontaisen öljyn pois hiuksista. Näin hiuksista tulee veltot ja elottomat. Tämä lisää myös kaksihaaraisia sekä hiusten katkeilemista.

Esimerkiksi hiustenkuivaajaa kannattaa käyttää pienemmillä tehoilla. Lisäksi hiuksiin kannattaa käyttää lämmöltä suojaavaa suihketta.

Kosteiden hiusten muotoilu

Hiusten suoristaminen tai kihartaminen voi kestää yllättävän pitkään, mutta kuumia laitteita ei koskaan saisi käyttää kosteisiin - edes vähän kosteisiin - hiuksiin. Esimerkiksi suoristusraudan höyry on niin kuumaa, että ihminen voi saada päänahkaansa kolmannen asteen palovammoja pelkästä höyrystä. Lisäksi hiukset voivat kärähtää.

Parempia vaihtoehtoja on kaksi: Kannattaa odottaa, että hiukset ovat täysin kuivuneet ennen kuin alat käyttää muotoilurautoja. Toinen vaihtoehto on, että käytät kosteisiin hiuksiin muotoilusuihketta, jotta hiuksiin saadaan rakennetta ja niitä voi muotoilla ilman lämpöä.

Suoristusraudan liikakäyttö

Moni sohii ja suoristaa suoristusraudalla monta kertaa yhtä ja samaa hiustupsua, kun parempi ajatus olisi tehdä yksi hitaampi veto raudalla yhdestä kohtaa. Hiuksista kannattaa ajatella, että ne ovat kuin haurasta kangasta, jota ei sovi painaa silitysraudalla kovinkaan pitkään.

Kannattaa sen sijaa laittaa kosteisiin hiuksiin tasoittavaa voidetta, jotta hiuksista tulee helpommin käsiteltävät. Kun voide on kuivunut, tarvitaan vain yksi nopea pyyhkäisy suoristusraudalla ja hiukset kiittävät.

Poninhäntä liian tiukalla

Jotkut saattavat järkeillä, että kuumien rautojen sijasta kannattaa käyttää turvallisempaa ja hiuksille parempaa vaihtoehtoa eli hiuslenkkiä. Tiukat poninhännät ovat kuitenkin aivan liikaa hiusten kestävyydelle, ja hiusrajan hennot suortuvat katkeilevat helposti.

Jos tahdot tiukan poninhännän efektin, kannattaa käyttää kevyttä geeliä hiuksiin ja jättää poninhäntä takaa löysemmälle.

Lue myös: 3 yksinkertaista vinkkiä, joilla saat kiharakampauksen pysymään

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat