Mars ostoksille: 4 merkkiä siitä, että on aika hankkia uusia alusvaatteita

01.03.2015 15:15 - Linda Arponen

Alusvaatteet ja rintaliivit kuluvat nopeammin, kuin ehkä uskotkaan.

Milloin ostit viimeksi uusia alusvaatteita? On totta, että hyvät rintaliivit ja alushousut voivat kestää vuosia, mutta silloin ne vaativat hyvää huolenpitoa.

Etkö ole varma, pitäisikö sinun uusia alusvaatteitasi? Seuraavassa on listattuna merkkejä, jotka viittaavat siihen, että vanhojen alusvaatteiden on aika vaihtaa maisemaa.

Alusvaatteesi ovat menettäneet elastisuutensa

Ajan myötä alushousujen kuminauha venyy ja kuluu, jolloin niistä lähtee myös muoto, eivätkä housut pysy välttämättä enää päällä. Sama koskee rintaliivejä. Jos niiden olkaimet ja selkäosa eivät enää jousta, eivät ne välttämättä tue kunnolla.

Alusvaatteesi ovat liian pieniä

Koska alusvaatteita pestään usein, voivat ne myös kutistua. Erityisesti silloin, jos ne on valmistettu puuvillasta. Jos haluat veren kiertävän kehossasi jatkossakin, luovu liian pienistä alushousuista.

Koska rintasi muuttuvat enemmän kuin ehkä tiesitkään, voivat rintaliivitkin jäädä pieniksi. Liian pienet rintaliivit voivat taas aiheuttaa esimerkiksi selkäkipuja ja jopa riippurintaisuutta. Jos huomaat, että rintasi eivät mahdu kunnolla kuppeihinsa, selkäosa ei ole suorassa linjassa ja jopa uloimmat hakaset ovat liian tiukat, ovat liivisi käyneet luultavaksi pieniksi.

Alusvaatteesi ovat epämukavia

Tämän pitäisi olla itsestään selvää, mutta mikäli alushoususi tuntuvat ikäviltä, älä enää käytä niitä. Erityisesti pitsiset alusvaatteet voivat pesujen jälkeen muuttua karkeammiksi ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa kystaa ja ihoärsytystä.

Alusvaatteesi ovat menettäneet muotonsa

Jos rintaliivien toppaukset eivät pysy enää pakoillaan, on aika hankkia uudet. Koska kuppien pitäisi tukea rintoja huomiota herättämättä, et luultavasti halua nähdä epämääräisiä möykkyjä tai kuoppia. Huonot toppaukset estävät rintoja myös saamasta niiden tarvitsemaa tukea.

Muista, että vaikka alusvaatteesi saattavat näyttää vielä hyviltä, kannattaa niiden uusimista pohtia noin vuoden välein. Ja muista myös, että mitä useammin vaihtelet rintaliivejäsi, sitä kauemmin ne kestävät käyttökelpoisina.

Lue myös: Millaiset alusvaatteet ovat seksikkäitä? Miehet kertovat

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat