Hyvästit kaksoisleualle - rasvaa sulattava lääke lupaa pysyvän kasvojenkohotuksen?

12.03.2015 20:15 - Eeva Rajala

Saattaa kuulostaa liian hyvältä, mutta nyt on kehitetty lääkeaine, joka sulattaa rasvaa. Näin esimerkiksi kaksoisleualle voisi tulevaisuudessa heittää hyvästit.

Today.comin mukaan jo tämän vuoden loppupuolella voi ihotautilääkäreillä olla käytössään lääkeaineruiske, jonka tarkoituksena on tuhota rasvasoluja.

Lääkeaine on deoksikoliinihappo, jota Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA ei ole vielä hyväksynyt. Lääkeaineen hyväksyntää on esitetty, ja mikäli lääkeaine hyväksytään, voi se tarjota erilaisen kasvojenkohotuksen. Lääkeruiskeen kehittäjä Kythera Biopharmaceuticals Inc. toivoo, että ruiskeet voisivat tulla käyttöön jo loppuvuodesta.

Kun lääkeainetta ruiskutetaan, se aiheuttaa rasvasolujen tuhoutumisen ja häviämisen.

- Kun ihminen syntyy, hänellä on tietty määrä rasvasoluja. Elämän aikana rasvasolut voivat olla laihempia tai paksumpi. Kun aiheutetaan rasvasolun puhkeaminen, solu katoaa ikiajoiksi, kertoo ihotautilääkäri Susan Weinkle NBC Newsille.

Tulokset lupaavia, ruiskeet kivuliaita

Lääkeaineen varhaiset kliiniset kokeet ovat olleet lupaavia. 12 viikon jälkeen 13 - 18 prosenttia koehenkilöistä näki merkittäviä parannuksia. 66 - 70 prosenttia koehenkilöistä näki pienempiä parannuksia.

Lääkeaineesta ja hoidosta löytyy myös huomautettavaa. Monet eivät pidä ajatuksesta, että lääkeaineella vähennetään rasvasoluja esimerkiksi kaksoisleuan alueelta. Lisäksi ruiske ei ole kivuton. Dermatologia professori Mona Goharan mukaan potilaat voivat kärsiä kivusta sekä turvotuksesta.

Gohara muistuttaa myös, että mikäli lääkeruiske joskus tulee kauneushoitoloiden tai ihotautilääkäreiden käytettäväksi, kannattaa hoitoon mennä sellaiselle henkilölle, jolla on tarkka tietämys muun muassa kaulan anatomiasta.

Lue myös: Nainen huomio: Ammattilaisen nikseillä korostat omia parhaita puoliasi - katso video

Lähteet: Today.com, Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat