Mitä kasvoillesi tapahtuu, jos käytät vanhentunutta meikkiä?

19.04.2015 19:15 - Linda Arponen

Myös meikeistä löytyy parasta ennen -päiväykset, eikä suotta.

Jokainen nainen on luultavasti käyttänyt joskus jotain meikkituotetta, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. Syynä voi olla esimerkiksi meikistä maksettu korkea hinta, jonka vuoksi sitä ei tee mieli heittää pois, ennen kuin se on aivan varmasti kokonaan loppuun käytetty.

Meikeistä ei kuitenkaan löydy parasta ennen -päiväyksiä vain sen vuoksi, että meikkivalmistajat haluaisivat saada sinut jälleen ostoksille. Meikitkin nimittäin voivat pilaantua, jolloin niiden teho huononee ja ne voivat pahimmillaan tehdä hallaa kasvoillesi.

Mitä meikille tapahtuu, kun se vanhenee?

- Tuotteen koostumus muuttuu ajan myötä, kertoo ihotautilääkäri Hadley King Women's Healthille.

- Meikit kuivuvat, paakkuuntuvat eivätkä levity tasaisesti. Näin käy käytännössä kaikille meikeille ripsiväristä huulipunaan ja meikkivoiteeseen.

Tuotteiden vaikuttavat ainesosat voivat myös heikentyä ajan myötä.

- Jos käyttää esimerkiksi vanhentunutta meikkivoidetta, joka sisältää aurinkosuojan, voi sen teho olla huonompi kuin tuoreemmassa voiteessa, sanoo King. Sama koskee myös esimerkiksi tuotteita, jotka sisältävät salisyylihappoa aknen sekä retinolia ryppyjen ehkäisyyn.

Mitä ihollesi tapahtuu, kun käytät vanhentunutta meikkiä?

Iho voi olla todella vaarassa vanhentuneen meikin vuoksi.

- Kaikki näiden tuotteiden molekyylit voivat hajota pienemmiksi vanhetessaan ja se voi tuntua iholla.

Kingin mukaan molekyylien rikkoontuminen voi tuntua ihoärsytyksenä, jonka seurauksena voi tulla jopa tulehduksia. Tällainen ihotulehdus voi taas johtaa punoitukseen, ihottumaan ja jopa rakkuloihin ja turvotukseen.

Vanhentuneessa meikissä voi alkaa myös kuhista bakteereita. Jos tällaista meikkiä sitten laittaa iholle, voi se ärsyyntyä ja kasvoille ilmestyä aknelta näyttäviä kupruja.

Bakteerien asuttaman silmämeikin käyttäminen voi johtaa myös silmätulehduksiin ja punoitukseen. Vanhentunut huulipuna voi taas aiheuttaa turvotusta.

Kuinka kauan meikit sitten säilyvät? Voit lukea sen aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat