Poistatko meikin kasvoiltasi oikein? Vinkit parempaan puhtauteen

19.05.2015 15:15 - Eeva Rajala

Siinä, missä on tärkeätä meikata oikeassa järjestyksessä, on myös tärkeätä puhdistaa iho oikein.

Good Housekeeping -lehti vinkkaa, mitkä asiat kannattaa muistaa, kun meikin puhdistaa illalla kasvoiltaan, ja miten ei kannata toimia.

Älä jätä meikkiä yöksi iholle

Vaikka kasvoilla olisikin vain pieni määrä meikkivoidetta, voi sen iholle jättäminen saada aikaan tuhoja yön aikana. Meikki voi muun muassa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa tulehduksia, mustapäitä ja aknea. Yön aikana iho elvyttää itseään. Jos meikki on yön ajan iholla, iho ei pysty elvytykseen.

Pese ripsiväri pois hitaasti

Moni kiirehtii kasvojen puhdistuksessa niin, että yrittää mahdollisimman nopeasti päästä eroon ripsiväristä. Tämä voi kuitenkin johtaa esimerkiksi siihen, että aamulla silmänalusilla näyttää olevan ripsivärin jäämiä, vaikka olisi illalla pessyt ripsivärin pois. Ripsiväri kannattaa poistaa niin, että upottaa vanulapun puhdistusaineeseen tai oliiviöljyyn ja asettaa laput silmille 2 - 3 minuutiksi. Se irrottaa esimerkiksi vedenkestävän ripsivärin, ja ripsiä ei tarvitse vetää puhtaiksi.

Tosin vedenkestävän ripsivärin käyttäminen saa kritiikkiä. Lue lisää täältä!

Älä käytä vain meikinpoistopyyhkeitä

Meikinpoistopyyhkeet ovat hyvä apu kiireessä, mutta ne eivät riitä meikin tehokkaaseen poistamiseen. Pyyhkeet irrottavat vain päällyskerroksen meikistä. Kannattaa käyttää yleensä kunnon puhdistusainetta ja vanulappuja.

Pidä hiukset kiinni

Kun hiukset pitää kiinni meikinpoiston yhteydessä, meikin saa tarkemmin puhdistettua pois esimerkiksi hiusrajasta.

Puhdista ripsivärin ripsien suuntaisesti

Monet saattavat pestä ripsivärin pois niin, että nostavat ripsiä ylös pesun aikana. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä hennot ripset voivat katketa. Kannattaa sulkea silmät ja vetää hennosti ripsiä alaspäin.

Jätä silmämeikin poisto viimeiseksi

Ensin kannattaa poistaa huulipuna kostutetulla vanulapulla. Näin huulipunasta ei jää jämiä muualle kasvojen iholle pesun aikana. Tämän jälkeen kannattaa keskittyä ihoon, ja jättää ripsivärin poistaminen viimeiseksi.

Lue myös: Meikkivoidetta laitetaan helposti väärin - näillä ohjeilla saat onnistuneen lopputuloksen

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat