Kärsitkö näpyistä, kuivuudesta tai punoituksesta? 14 vinkkiä hehkuvan ihon saavuttamiseksi

26.05.2015 14:45 - Tiina Svensk

Kauniin ihon saaminen vaatii muutakin kuin laadukkaat tuotteet. Kokonaisvaltainen hyvinvointi lisää myös ihon hehkua.

Oletko panostanut laadukkaisiin kosmetiikka- ja puhdistustuotteisiin, mutta kärsit silti finneistä, mustapäistä tai ihosi on samea? Ihon hyvinvoinnin kompastuskivet saattavat löytyä seuraavista asioista:

Et treenaa tarpeeksi

Treeni saa myös ihosi voimaan paremmin, sillä se tehostaa verenkiertoa ja puhdistaa kehoa myrkyistä.

Kärsit allergiasta

Allergia saa silmät ja nenän vuotamaan, ja ihon punoittamaan. Jos ihosi ärtyy allergiakauden aikana, kannattaa käyttää rauhoittavia öljyjä, kuten kookosöljyä.

Käytät kasvovettä

Kasvovesi saa ihon tuottamaan enemmän öljyjä ja kuivumaan. Vaikka jokaisella kosmetiikkalinjalla on tuotesarjoissaan kasvovesi, ne eivät välttämättä ole hyväksi kasvojesi iholle.

Kuorit ihoasi liikaa

Jos kuorit ihoasi useammin kuin kerran viikossa, se saattaa olla liikaa: Ihosi voi ärtyä ja kuivua. Panosta siis laadukkaaseen kuorinta-aineeseen ja käytä sitä maltilla.

Stressaat

Aivan kuten riittävä vedenjuonti ja unensaanti ovat avainasemassa hehkuvan ihon saavuttamiseksi, myös stressinhallinta on tärkeää. Panosta siis ihonhoitotuotteiden lisäksi stressinhallintakeinojen opetteluun, ja ihosikin voi paremmin.

Et puhdista meikkivälineitäsi

Käytätkö samaa meikkivoidesutia tai pensseliä tuotteen levitykseen päivä toisensa jälkeen? Kasaat huomaamattasi samalla bakteereja sutiin, ja se vaikuttaa heti ihosi hyvinvointiin. Puhdista välineet kerran viikossa miedolla saippualla.

Et nuku tarpeeksi

Aivan kuten kehosi tarvitsee kahdeksan tuntia unta yössä palautuakseen, niin tarvitsee ihosikin. Nukkuessasi ihosi korjaa itseään ja valmistaa uusia ihosoluja. Anna siis ihosikin levätä yön ajan.

Tupakoit

Tupakointi vahingoittaa kehosi lisäksi ihoasi. Säännöllinen tupakointi näkyy ihossa aikaisena ikääntymisenä, ryppyinä ja mahdollisina näppyinä.

Et kosteuta

Etkö kosteuta ihoasi lainkaan? Ongelma voi olla myös se, ettet kosteuta ihoasi tarpeeksi nopeasti. Iho kannattaa kosteuttaa heti puhdistamisen jälkeen, sillä silloin se ei ehdi kuivua eivätkä ihohuokoset ehdi sulkeutua.

Sinulla ei ole rutiineja

Hyvinvoiva iho vaatii rutiineja, ja sen vuoksi kannattaa opetella säännölliset tavat, kuinka ihosta huolehtii. Kasvot kannattaa puhdistaa kahdesti päivässä, suojata auringolta kesäisin ja kosteuttaa huolellisesti.

Et saa tarpeeksi vitamiineja

Kaikki, mitä syöt, vaikuttaa ihosi hyvinvointiin. Sokeriset välipalat kannattaa siis vaihtaa pähkinöihin, hedelmiin ja vihanneksiin, joissa on hyviä rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja, jotka takaavat hehkuvan ihon.

Et huolehdi silmänympärysihosta

Silmiä ympäröivä iho on hyvin herkkää, ja sen vuoksi mahdolliset ongelmat näkyvät ensimmäisenä juuri silmien ympärillä: Kuivuminen, rypyt ja väsymys näkyvät herkästi silmien alla. Sen vuoksi kannattaa panostaa kosteuttavaan silmänympärysvoiteeseen, jolla huolehtia silmänympärysihosta.

Käytät liikaa alkoholia tai kahvia

Jos juot paljon kahvia tai alkoholijuomia, se näkyy ihossasi. Kofeiini ja alkoholi kuivattavat koko kehoa ja ihoa, ja sen vuoksi esimerkiksi kasvojesi iho saattaa näyttää runsaan kahvinjuonnin seurauksena samealta.

Ihosi ei saa retinolia

Retinoli sisältää paljon A-vitamiinia, joka aukaisee ihohuokosia, lisää kollageenintuotantoa, joka ehkäisee ryppyjen muodostumista ja nopeuttaa uusien ihosolujen syntymistä.

Lue myös: Hoida ihoa yön aikana – 5 hyvää tekevää vinkkiä

Lähde: Fitness magazine

Kilpailut

Uusimmat