Puhdistatko aurinkolasit paitaasi? Optikko neuvoo paremman tavan

04.06.2015 18:15 - Senni Loikala

Aurinkolaseja ei kannata putsata ikinä paidan helmaan. Optikko Karri Wiman ohjeistaa, miten lasien puhdistus kannattaa tehdä.

Optikko Karri Wiman helsinkiläisestä Fenno Optiikka -liikkeestä neuvoo, miten aurinkolasit kannattaa puhdistaa oikeaoppisesti.

- Vesipesu on kaikista paras, eli ensin huuhdellaan vedellä pölyt pois. Sen jälkeen käytetään silmälasien pesuun tarkoitettua pesuainetta, millä saadaan rasvaiset sormenjäljet pois, koska rasva ei lähde huuhtomalla. Ja sitten viimeistellään kuivaamalla puhtaalla paperilla, Wiman sanoo.

Lasien puhdistamiseen tarkoitettu pesuneste on paras vaihtoehto, mutta sen voi korvata myös tavallisella saippualla. Myös veden lämpötilalla on merkitystä.

- Huuhtelemiseen ei saa käyttää kuumaa vettä. Kädenlämpöinen vesi on lasille kaikista paras, Wiman kertoo.

"Kuin hiekkapaperilla vetäisi"

Hän ottaa esille myös monien käyttämän tavan yrittää putsata aurinkolasit nopeasti. Vaikka konsti on helppo, suosittelee optikko tavan jättämistä.

- Paidan helma on kaikista kätevin tapa puhdistamiseen, mutta sitä ei kannattaisi tehdä. Kaupunki on täynnä katupölyä, jota on myös paidassa. Se on kuin hiekkapaperilla vetäisi aurinkolaseja.

Lue myös: Etenkin vaaleasilmäiset huomio: Suojaathan silmäsi oikein kesällä?

Kilpailut

Uusimmat