Etenkin vaaleasilmäiset huomio: Suojaathan silmäsi oikein kesällä?

15.07.2014 10:13 - Laura Sulkava

Kesällä itsestään selvää on käyttää aurinkorasvaa suojaamaan ihoa. Silmien suojaaminen on kuitenkin yhtä tärkeää ja etenkin niille, joiden silmien väri on vaalea.

Alla on kerrottuna silmien hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Suojaamisen lisäksi tärkeää on räpsyttely sekä raikas ilma.

Tarkista aurinkolasien merkintä

Aurinkolasit saattavat näyttää tummilta ja suojaavilta, mutta niistä tulisi löytyä myös merkintä 100 prosenttisesta UV-suojasta Jos kyseistä ilmoitusta ei löydy, lasit eivät suojaa haitallisilta säteiltä eikä niistä käytännössä ole hyötyä.

Huonojen lasien käyttö saattaa altistaa silmäsairauksille ja etenkin, jos silmät ovat vaalean väriset. Vaaleat silmät ovat tummia herkemmät valolle.

Muista happihyppely

Varsinkin, jos viihtyy päivät sisätiloissa ilmastoinnin puhalluksessa, kannattaa välillä suunnata ulos nauttimaan raikkaasta ilmasta. Kuuman päivän pelastavan viilennyksen huono puoli on, että se aiheuttaa helposti silmien kuivumisen.

Jatkuva kuivuus, kutina, silmien punoitus sekä polttava tunne ovat kuivien silmien oireita, jotka kannattaa huomioida.

Räpsyttele silmiä

Silmien ympärillä on paljon nestettä, joka liikkuu silmiä räpsytellessä.  Neste suojaa silmiä ja se pesee pois roskat sekä pölyn. Varsinkin kuiva ilma on omiaan kuljettamaan suuria määriä mikroskooppisia allergeeneja, jotka ärsyttävät silmiä.

Valitse lierihattu

Tyylikäs lierihattu suojaa silmiä vahvalta auringolta. Mitä laajempi lieri, sitä parempi suoja.

Katso myös vinkit aurinkolasien ostoon sekä juttu kesän kuumimmista aurinkolaseista, mistä voit löytää itsellesi sopivan mallin.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat