Hyvän hiuspäivän perusta - kuivausvinkit eri hiustyypeille

08.06.2015 21:15 - Tiina Svensk

Eri hiustyypit vaativat erilaiset hoitokeinot. Sen vuoksi myös hiustenkuivausrutiinit kannattaa päivittää omalle hiustyypille sopiviksi.

Kauniiden kutrien salaisuus piilee laadukkaissa hoitotuotteissa, shampoossa ja hoitoaineessa. Laadukkaat aineet eivät kuitenkaan yksin takaa upeaa lopputulosta, vaan hiusten kuivaaminen viimeistelee lopputuloksen. Daily Mail -sivusto listasi vinkit eri hiustyypeille:

Kiharat hiukset

Kiharat hiukset kuivuvat ja haurastuvat herkästi. Sen vuoksi hiuksia ei saa föönata heti suihkun jälkeen kuiviksi, vaan niiden täytyy antaa kuivaa hetki pyyhkeen sisässä. Kun hiukset eivät ole enää läpimärät, voit aloittaa hiusten kuivauksen.

Älä käännä föönin lämpötilaa kuumimmalle mahdolliselle, vaan aseta lämpö hieman viileämmälle. Kun et käytä kovaa lämpötilaa kuivaukseen, hiuksesi eivät vahingoitu niin paljoa.

Jos hiusten kuivaimessasi on ohut suutin, ja kuivaat hiuksesi kuumalla, latvasi haurastuvat hyvin nopeasti. Kiharaa hiusta ei kannata myöskään harjata kuivauksen aikana, sen sijaan hiukset tulee kuivata pyörivin liikkein.

Suorat hiukset

Ota harja avuksi hiusten kuivaukseen, jos sinulla on suorat hiukset ja haluat siistin lopputuloksen. Hiustenkuivaajaan kannattaa asettaa suutin, sillä se estää lämmön osumisen suoraan hiuksiin.

Hiukset kannattaa kuivata osioissa siten, että ohjaat hiusosion harjalla siihen suuntaan, johon haluat sen asettuvan. Kuivaa hiukset näin pienissä osioissa, ja takaat pitävän lopputuloksen. Näillä vinkeillä hiusten latvat pysyvät sileinä ja suorina, ja kutrisi pysyvät kiiltävinä.

Lyhyet hiukset

Lyhyitä hiuksia kuivatessa on tärkeää muistaa, että hiukset tulee kuivata vastakkaiseen suuntaan kuin mihin haluat niiden asettuvan. Näin luot hiuksiisi rakennetta ja liikettä.

Myös lyhyiden hiusten kuivaamiseen kannattaa ottaa avuksi harja. Hiukset voi kuivata pää alaspäin harjan avulla, jolloin takaat vahvemman ja pysyvämmän lopputuloksen kampaukseesi

Kuivat hiukset

Etenkin kesällä hiukset saattavat kuivua auringonoton lomassa ja latvat heiketä hauraiksi. Jos siis haluat föönata karheat hiuksesi kuiviksi, niiden kannattaa antaa kuivaa hetki pyyhkeen sisässä. Anna pyyhkeen imeä kosteutta hiuksista painelemalla latvoja pyyhkeeseen. Rajut hierovat ja vetävät hiukset vahingoittavat hiusta entisestään.

Etenkin kuivat hiukset kannattaa suojata laadukkailla hiustuotteilla ennen föönausta. Lämpöä suojaavat tuotteet pitävät suojaavat hiuksen kosteuden ja antavat auringon kuivattamille latvoille niiden kaipaamaa kiiltoa.


Onko sinulla kiire, mutta haluaisit kauniin kampauksen kesän juhliin. Katso kätevät vinkit videolta täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat