Kuva: Fotolia

Valitse shampoo ja hoitoaine viisaasti - sama merkki ei takaa parasta lopputulosta

24.02.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Shampoon ja hoitoaineen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota päänahan ja latvojen tarpeisiin.

Monet käyttävät saman merkin shampoota ja hoitoainetta, koska ajattelevat sen ovan paras vaihtoehto. Hiustaiteilija Nunzio Savianon mukaan voi olla jopa parempi valita shampoo ja hoitoaine eri sarjoista, sillä toinen on päänahalle ja toinen hiusten latvoille.

Jos sinulla esimerkiksi on helposti rasvoittuva päänahka ja kuivat latvat, sinun tulisi käyttää shampoota, joka on sopiva juurillesi ja hoitoainetta, joka auttaa kosteuttamaan latvojasi. Savianon mukaan niiden ei siis tarvitse olla samaa merkkiä.

Hiussalongin omistaja Jet Rhys allekirjoittaa saman. Vaihtoehtoja löytyy nykyään lukematon määrä -tuuheuttavista puhdistaviin ja siloittavista kosteuttaviin. Jos valitset saman merkin samaa sarjaa shampoon ja hoitoaineen, ne harvoin sopivat täydellisesti sekä juurillesi ja latvoillesi. Valitse siis vapaasti eri merkeistä ja pidä tärkeimpänä stä, mitä hiuksesi tarvitsevat.

Ainoa tilanne, milloin kannattaa panostaa saman merkin tuotteisiin on silloin, jos kärsit kutiavasta päänahasta tai hilseestä. Tällöin varmistat, että saat kaiken hyödyn, eikä esimerkiksi hoitoaine tuhoa shampoon kosteuttavaa vaikutusta ja estä näin päänahkaasi parantumasta.


Lähde: Women's Health

Lue myös: Hiukset kauniille laineille muutamassa minuutissa - katso kolmen kohdan ohje

Kilpailut

Uusimmat