Kuva: Fotolia

Kauniit hiukset kesälläkin - suomalaisasiantuntijan vinkit terveen näköisiin kutreihin

23.05.2016 12:45 - Reija Saarinen

Talven jälkeen hiukset kannattaa laittaa kuntoon tehohoidoilla.

Pakkanen ja kylmä viima ovat omiaan kuivattamaan hiusta talviaikaan. Siksi kevään tullen kannattaa kuiva päänahka ja hiukset hoitaa kuntoon, jotta look on kesän tullen terveempi ja elinvoimaisempi. Paras tapa hiusten elvyttämiseen on tehohoito.

- Talven jälkeen päänahka ja hiukset kaipaavat syväkosteuttavia tehohoitoja. Niihin todellakin kannattaa panostaa, sillä ammattilaisten suosittelemat tuotteet ovat huomattavasti tehokkaampia,sillä niiden sisältämät raaka-aineet ovat laadukkaampia ja niitä on määrällisesti enemmän kuin markettituotteissa, toteaa Peili Hiussalissa työskentelevä Kata Näreaho.

Vaikka hiukset hoitaakin kuntoon ennen kesähelteitä, kannattaa muistaa, että myös aurinko tekee suurta hallaa hiuksille. Siksi kesäaikaan kannattaa panostaa hoitaviin, kosteuttaviin ja rakennepaikkaaviin tuotteisiin.

-  Aurinko aiheuttaa hiuksissa hapettumisreaktion, jolloin sävy vaalenee ja esimerkiksi vaaleissa hiuksissa kultaisuus tulee esille.

Myöskään aurinkosuojaa ei kannata unohtaa. Ei iholta eikä hiuksista.

- Kannattaa käyttää suihkeita, joissa on uv-suoja. Tärkeää on muistaa myös se, että se ei riitä, että suihkauttaa suojan hiuksiin aamulla, vaan tuotetta tulee lisätä parin tunnin välein, aivan kuten aurinkorasvaakin. Aurinko on uskomattoman voimakas, ja siltä pystyy suojautumaan täysin vain peittämällä hiukset esimerkiksi huivilla tai hatulla, Näreaho muistuttaa.

Kilpailut

Uusimmat