Kuva: Fotolia

Oikean sävyinen meikkivoide hakusessa? Suomalainen meikkitaiteilija neuvoo, miten vältät perusmokat

15.04.2016 17:15 - Senni Loikala

Suomalainen meikki- ja hiustaiteilija Ida Jokikunnas kannustaa naisia nauttimaan siitä, että ihonsävy ja ulkonäkö muuttuvat hieman vuodenajasta riippuen.

Ida Jokikunnas on työskennellyt maskeeraajana monissa kotimaisissa televisio-ohjelmissa, eri medioissa ja lehdissä. Uransa aikana hän on päässyt ehostamaan lukuisia upeita suomalaisnaisia. Tämän vuoksi hän on oikea henkilö myös kertomaan, mikä on suomalaisnaisten yleisin meikkimoka.

- Kompastuskivenä on väärän värinen meikkivoide. Se on yleensä joko liian tumma, liian vaalea tai sävypohja on väärä. Ihmisellä on esimerkiksi punapigmenttinen iho ja hän käyttää siihen punapohjaista meikkivoidetta, joka korostaa punaisuutta, Jokikunnas kertoo.

Sen sijaan parempi valinta punapigmenttiselle iholle on keltapohjainen meikkivoide, joka taittaa punapigmenttisyyttä.

- Usein näkee myös, että pigmenttiläiskät korostuvat tai näyttävät harmahtavilta vääränlaisen meikkivoiteen vuoksi, hän jatkaa.

Muuttuva ihonsävy

Jokikunnas muistuttaa, että iho näyttää erilaiselta kesällä kuin talvella. Sen vuoksi sopivin meikkivoide tulee valita aina vuodenajan mukaan.

- Monesti jumittaudumme johonkin meikkiin, jonka olemme hyväksi todenneet. Jos olet löytänyt ihanan meikkivoiteen kesällä ollessasi 20-vuotias, ei se enää välttämättä 35-vuotiaana imartele sinua, meikkitaiteilija kertoo.

- Meikkivoiteen sävyn kanssa monelle on haastavaa se, että ihonsävy muuttuu koko ajan. Se saattaa pysyä samana kesän tai kevään ajan, minkä jälkeen se muuttuu.

Ilo irti

Meikkitaitelija näkee muutokset ihonsävyssä kuitenkin mahdollisuutena. Kun meikkipussinsa sisältöä päivittää säännöllisesti sopivilla tuotteilla, pystyy omalla ulkonäöllään leikittelemään helposti.

- Suomalaiset naiset pääsevät nauttimaan siitä, että saamme kokeilla erilaisia lookeja ja olla vähän eri näköisiä vuodenaikojen mukaan. Siinä pitää vaan elää rohkeasti mukana, Jokikunnas kannustaa.

Inspiroidu lisää muoti- ja kauneusasioissa Jokikunnaksen Ida Iholla -blogissa. Pääset blogiin tästä.

Lue myös: Helppo kikka auttaa rajaamaan silmät virheettömästi

Kilpailut

Uusimmat