Käytäthän shampoota oikein? Omat ohjeet jokaiselle hiustyypille

17.03.2015 14:45 - Heli Thoren

Miten vältät latistuneet hiukset, rasvoittuvat kutrit ja värin haalistumisen. Ratkaisu on oikeanlaisessa tavassa käyttää shampoota.

Ei ole aivan yhdentekevää, miten hiuksesi peset. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä juuri sinun suortuvillesi, lue täsmävinkit shampoon käyttöön omalle hiustyypillesi:

Ohuet ja hienot hiukset

Monet hienohiuksiset naiset pesevät hiuksensa päivittäin, koska muuten kutrit näyttävät rasvaisilta. Hiusspesialisti suosittelee kuitenkin pesemään vain joka toinen päivä, jottei päänahka innostuisi rasvottumaan liikaa. Välipäivinä hän kehottaa turvautumaan kuivashampooseen.

Jotta hennot hiukset saavat tarvittavaa volyymia, hiukselle sopii parhaiten volyymituotteet, jotka tekevät kutreista kuohkeammat. Erityisesti tulisi välttää kiharoille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, jotka sisältävät silikonia. Silikoni latistaa hiuksia entisestään.

Kiharat hiukset

Kiharat hiukset kuivuvat herkästi - etenkin jos niitä värjätään myös. Tämän vuoksi shampookäsittelyä suositellaan vain pari kertaa viikossa. Kuivashampoo auttaa myös kiharapäätä välipäivinä ja hiuksiin jätettävä hoitoaine on kikkuroille ehdoton. Näin kutrit säilyttävät kiiltonsa.

Jos haluat, että kiharat ovat kauniit ja erottuvat hyvin, käytä kiharoille tarkoitettua shampoota. Näin saat upeimman lopputuloksen.

Hiukset lisäkkeillä

Hiuslisäkkeissä on se ongelma, että hikoilu irrottaa ne herkästi. Tämän vuoksi hiuslisäkkeitä käyttäviä suositellaan pesemään hiuksensa joka päivä tai vähintään joka toinen päivä. Näin lisäkkeet pysyvät paremmin paikoillaan.

Kysy shampoosuosituksia kampaajalta, joka on laittanut sinulle lisäkkeet. Silikoni ei tee hyvää lisäkkeiden kiinnityksille.

Värjätty hius

Väri haalistuu nopeasti jo pelkästään veden alla. Tämän vuoksi shampoopesua suositellaan tehtäväksi maksimissaan kolme kertaa viikossa. Värjätyn hiuksen kanssa se usein onnistuu vaivatta, sillä värjätyt kutrit eivät rasvoitu niin herkästi.

Pidä huoli, että käytät sulfaattivapaata shampoota. Sulfaatit huuhtovat mukanaan hiuksien luonnollisen öljyn ja voivat samalla haalistaa väriäkin.

Normaalit hiukset

Monen brändin valikoimiin kuuluu shampoo normaalille hiukselle. Hiusasiantuntijoiden mukaan normaalit hiukset ovat pese ja mene -kutrit. Eli ne näyttävät helposti hyviltä, eivätkä vaadi erityiskohtelua.

Helpoista hiuksista nauttivat voivat pestä kutrinsa liki millä shampoolla tahansa. Hiuksia ei silti kannata pestä kuin kahden kolmen päivän välein, jotta hiuksien omat öljyt pääsevät oikeuksiinsa.


Hiusspesialistina jutussa toimi kampaaja Ryan Darius Nickulas Ryan Darius Salon -kampaamosta New Yorkista.


Lue myös: Haluatko vaihtelua perusponnariin? Poimi vinkit talteen muotiviikoilta.


Lähde: Womens Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat