7 syytä, joiden vuoksi kynsilakkasi kuluu pois liian nopeasti

25.06.2014 11:45 - Linda Arponen

Kuluuko kynsilakkasi pois päivässä? Syy saattaa löytyä arkirutiineistasi.

Ihmetteletkö usein, miksi vastikään lakatut kyntesi menettävät värinsä niin nopeasti? Syitä tähän voi olla monia, jotkut itsestään selviä ja toiset taas yllättäviä.

Seuraavassa on listattuna syitä, jotka voivat kuluttaa lakat kynsistäsi.

Kynsien pureskelu

Johtuu se sitten stressistä tai hermoista, on kynsien pureskelu yksi yleisimmistä syistä siihen, miksi kynsilakka lähtee pois. Kokeile laittaa kynsiin lakkaa, jonka tarkoitus on estää pureskelua ja yritä päästä eroon tästä tavasta.

Hajuvesi

Parfyymeissa on paljon samoja aineita kuin kynsilakanpoistoaineessa. Varo siis kynsiäsi, kuin suihkuttelet hajuvettäsi.

Hiuslakka

Kuten hajuvesi, myös hiuslakka sisältää samoja ainesosia kuin kynsilakanpoistoaine. Älä siis laita vastalakattuja kynsiäsi lakattujen hiusten sekaan.

Tiskaaminen

Kumihanskojen käyttämisestä on hyötyä, mikäli peset tiskisi käsin. Kynsilakkasi nimittäin alkaa varmasti irtoilla, mikäli liotat käsiäsi pitkään saippuavedessä.

Aurinkovoide

Vaikka aurinkovoide suojaa ihoa, pilaa se kynsilakan. Aurinkovoiteen ainesosat voivat pehmentää kynsilakkaa ja jopa hajottaa akryylikynnet.

Siivoaminen

Monet kodin puhdistusaineet sisältävät asetonia, jota on kynsilakanpoistoaineessa. Myös siivotessa kannattaa siis käyttää kumihanskoja.

Suihku

Suihkussa vesi imeytyy kynnenalusiin saaden lakan kohoamaan kynnestä. Sama tapahtuu uidessa.

Lähde: Beauty High

Olemme kirjoittaneet aiemmin siitä, miten kynsilakan saa poistettua paikoista, joihin se ei kuulu. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat