Tällä ruokavaliolla saat kiiltävät, terveet ja vahvat hiukset!

16.04.2012 18:45 - Karoliina Kotala

Shampoot ja hoitoaineet ovat hyvä apu kauniiden kutrien saavuttamiseen, mutta suurin vaikutus löytyy ruokavaliosta.

Kalliisiin shampoopurkkeihin saa helposti kulutettua runsaasti rahaa,mutta lopputulos kuitenkaan harvemmin on se mitä todella odotti. Elämäntapojen merkitys kauneuteen unohtuukin suurella osalla, ja esimerkiksi ruokavalio näkyy ihon lisäksi myös hiuksissa. Jos päivittäin nautittu ravinto ei ole tarpeeksi ravinteikasta tulee hiuksista ohuemmat ja myös niiden väri haalistuu nopeammin. Lisäksi jokaisen yksittäisen hiukset uloin kerros kärsii siten, että hiukset muuttuvat karheiksi.

Ruokavaliossa tulisikin suosia luomutuotteita, jos haluaa nauttia terveistä kutreista. Kaiken ei tarvitse olla luomua, mutta erityisesti kasvikset ja hedelmät joita ei kuorita ennen nauttimista, tulisi olla luomutuotteita. Hiusten vahvistamiseksi tulisi sen sijaan nauttia ruokia, joissa on runsaasti aminohappoja, kuten kananmunia, sianlihaa, valkosipulia, sipulia, maitotuotteita ja parsakaalta. Hyviä tuotteita ovat myös vihreät pavut, pinaatti ja toisinaan nautittu tuoppi tummaa olutta.

Tuuheammat hiukset saat, kun huolehdit siitä että ruokavaliosi sisältää tarpeeksi rautaa ja sinkkiä, joita löytyy hyvin punaisesta lihasta. Sinkki on esimerkiksi ensiarvoisen tärkeä tekijä keratiinin tuotannossa, ja sinkin puute voi näkyä jopa hiusten tippumisena. Myös raudan puute, eli anemia on yleisin syy hiusten lähdölle. Upeasta hiusväristä taas voit nauttia pidempään syömällä muun muassa manteleita, sekä värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia.

Hiusten sanotaan olevan naisen kruunu, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan vain seitsemän prosenttia naisista rakastaa omia hiuksiaan. Alla kuva Cambridgen herttuatar Kate Middletonista, jonka alati kiiltävät kutrit ovat brittinaisten ihailun kohde.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat