Kuva: AOP

Scorpions ei ole valmis lopettamaan: Niin kauan kuin Rollarit pystyvät tähän, mekin pystymme

23.06.2016 13:10 - Reija Saarinen

Matthias Jabs tulee soittamaan aina, bändissä tai ei.

Legendaarinen Scorpions perustettiin Saksassa vuonna 1965. Siitä lähtien miehet ovat kiertäneet maailmaa, tahkoneet hittejä ja soittaneet tuhansille faneille.

Vaikka virtaa olisikin, on ikääntyminen todellisuutta. Ikä saattaa tuoda mukanaan enenemässä määrin terveysongelmia, jotka voivat pahimmillaan johtaa siihen, että ura muusikkona on lopetettava.

 - Teoriassa se voi tapahtua koska tahansa. Voi tulla kuulo-ongelmia tai jotain vastaavaa. En kuitenkaan pelkää sitä. Olemme kaikki terveitä ja hyväkuntoisia, kitaristi Matthias Jabs, 60, toteaa radio Cityn Henkka Laukan haastattelussa. 

- Olemme kuitenkin muuttaneet tekemistä jonkun verran. Aiemmin saatoimme soittaa viikossa viisi keikkaa. Nykyään soitamme enintään kolmesta neljään. Näin jää aika hengähtää ja Klausin ääni saa levätä.

Ura on Scorpionsin osalta meinattu paketoida muutamaankin otteeseen. Aina ajatus on kuitenkin sysätty syrjään.

- Vuonna 2010 ajattelimme, että tämä on se viimeinen kiertueemme. Sitähän se ei kuitenkaan ollut. Tajusimme, että meillä on edelleen hauskaa ja ihmiset haluavat edelleen tulla keikoillemme.

- On kuitenkin tärkeää, että tekee vain sen mihin pystyy. Itseään ei kannata viedä äärirajoille. Pitää ottaa aikaa myös levolle, jotta voi jatkaa mahdollisimman pitkään.

Sitten kun hanskat lyödään naulaan lopullisesti, päättyy yksi aikakausi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että musiikilla ei olisi enää sijaa elämässä.

- Vaikka Scorpions jonain päivänä lopettaakin, tulen aina soittamaan kitaraa. Rakastan sitä niin paljon ja tavallaan se on myös terapiaa.

- Noin 20 vuotta sitten ihmiset jo kyselivät, että miten pitkään aiomme jatkaa. Sanoin jo tuolloin, että niin pitkään kuin Rolling Stones pystyy tähän, mekin pystymme. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että se bändi ei vaan halua lopettaa, joten meilläkin on yksi syy jatkaa edelleen, mies naurahtaa.

Lue myös: Scorpionsin Matthias Jabs paljastaa: "James Kottak on parhaillaan vieroituksessa"

Kilpailut

Uusimmat