Kuva: Mikko Räsänen

Timo, 48, päättää, mitä musiikkia Suomen festarikansa kuuntelee

29.06.2016 19:45 - Mikko Räsänen

Timo Isomäki vastaa 17:n suomalaisen tapahtuman artistikiinnityksistä.

Timo Isomäki, 48, lienee Suomen kovin promoottori, jos lasketaan, miten monta artistia hän buukkaa vuoden aikana eri tapahtumiin. Isomäen vastuulla on nimittäin peräti 17 festivaalia ja tapahtumaa. Vaatimattomana miehenä hän alkaa heti toppuutella työmääräänsä.

- Itse asiassa olen tällä hetkellä vain 15:a tapahtumaa tekemässä aktiivisesti. Ostimme Riihimäki Rockin ja Wanaja Festivalin, kun niiden ohjelma oli jo buukattu. Ja onhan minulla onneksi tiimi apunani, Isomäki sanoo.

Kun miehen ympärivuotinen työ on tapahtumien järjestämistä, niin tuleeko festivaaleilla käytyä vielä vapaa-ajallakin? Kysymys saa Isomäen nauramaan.

- Eipä niillä tule käytyä. En ehdi paikalle edes kaikkiin omiin tapahtumiimmekaan.

- Tosin Musiikki & Media lähetti minut Flow-festivaaleille vapaalle katsomaan vip-palveluja. Siellä oli kyllä todella hauskaa. Yllätyin oikein siitä, miten hauskaa festivaaleilla oli olla vieraana. Pystyin itsekin olemaan rennosti ja nauttimaan tapahtumasta. 

Suuri yleisö näkee festivaalista vain lopputuotteen eli itse tapahtuman. Kulissien takana ala on kuitenkin raakaa bisnestä.

- Kun tapahtumat tekevät voittoa, ovat summat yleensä maltillisia. Mutta sitten kun tehdään tappiota, niin luvuissa on lähes aina ylimääräinen nolla perässä, Isomäki kuvailee.

Koska Isomäen kautta kulkevat artistit niin moneen eri tapahtumaan, pystyy hän hankkimaan esiintyjiä listahintaa edullisemmin.

- Kyllä siinä paljousalennusta tulee, jos buukataan kerralla samalle artistille monta keikkaa.

Monen tapahtuman järjestäminen tuo myös taloudellisesta turvaa. Yksittäselle festivaalille kylmä ja sateinen viikonloppu saattaa olla taloudellinen katastrofi, mutta 17 tapahtumaa järjestettäessä tietää, että pitkässä juoksussa sään vaikutus tasoittuu. Jotain tapahtumaa sää suosii ja jotain ei. 

Tänä viikonloppuna Himoksella järjestetään Iskelmä Festivaali, joka on ollut yksi Isomäen menestystarinoista. Tapahtuma on vetänyt joka vuosi tasaisesti kävijöitä ja rikkonut kävijäennätyksiä säännöllisesti. Ennätyksien tekoa on jarruttanut se, että alueella ei ole enempää hotelli- ja mökkikapasiteettia. Iskelmäfestivaalin mökit kun myydään täyteen yleensä jo vuoden etuajassa.

- Kylpylähotelli on tulossa ja on käytössä viimeistään 2019. Alueelle on tulossa noin 1000 vuodepaikkaa lisää, Isomäki kertoo. 

Aiheesta lisää: Iskelmä Festivaali 2016 -ohjelma

Kilpailut

Uusimmat