Kuva: Senja Rapila

Eicca Toppinen listaa: Viisi kaikkien aikojen parasta biisiä

26.07.2016 08:45 - Iiro Myllymäki

Apocalyptica-muusikon listaukseen kuuluu muun muassa Metallicaa ja Björkiä.

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen, 40, harkitsee tarkkaan sanojaan vastatessaan Voice.fi:n hänelle esittämään, muusikolle äärimmäisen hankalaan kysymykseen: mitkä ovat maailman viisi parasta biisiä kautta aikojen? Ensimmäiseksi hän mainitsee Šostakovitšin Seitsemännen sinfonian, jonka hän kuitenkin myöhemmin poistaa listauksestaan.

- Se on liian laaja teos ollakseen biisi. Se on tunnin mittainen pläjäys, Toppinen perustelee.

Näin Toppinen päätyy kertomaan viisi hänen mielestään parasta kappaletta kevyen musiikin puolelta. Kyseinen termi on kuitenkin tässä tapauksessa hieman kyseenalainen, sillä mikään hänen listaamistaan kappaleista ei musiikkityyliltään tai tunnelmaltaan ole erityisen kevyt. Listauksen kappaleet eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

- Slayer – Discicple: ”Tämä on ehkä kaikista kappaleista tinkimättömin ja äärimmäisin. On paljon äärimmäistä musiikkia, joka on vedetty tappiin asti ja jota soitetaan lujaa ja nopeasti ja öristään helvetisti. Mutta tämän biisin energiakaari on täysin vertaansa vailla. Se on mestariteos.”

- Motörhead – Ace of Spades: ”Tässä on toisen tyyppistä energiaa. Siinä on tiettyä alkuvoimaa. Tässä on jotain niin totta ja todellista ja rehellistä ja vääjäämätöntä.”

- Massive Attack – Angel: ”Tämä on trippi. Tämän biisin soundi, tunnelma ja yksinkertaisuuden tuoma ihan mieletön jännite kolahtaa aina.”

- Björk – Hunter (sanottuaan, että voisi valita Björkin ensimmäiseltä kolmelta albumilta melkein minkä vain): ”Hunter rupeaa soimaan minulla ensimmäisenä päässä, kun mietin niitä levyjä. Se on loistava, mutta se nyt toimii tässä vain referenssinä laajemmalle kokonaisuudelle.”

- Metallica – Battery (sanottuaan, että voisi valita Metallicalta melkein minkä vain kappaleen): ”Tässä kappaleessa Metallican luomisvoima on tiukassa paketissa.”

Lue myös: Apocalyptican Eicca Toppinen: "Häkellyttävää, että bändimme on edelleen olemassa"

Kilpailut

Uusimmat