Kuva: Mikko Räsänen

Anne Mattila: "Tahdon, että mies kohtelee minua kunnioituksella"

03.09.2016 18:37 - Anna Hopi

Anne Mattila nauttii saadessaan pukeutua naisellisesti.

Naiseus on laulaja Anne Mattilalle ennen kaikkea luovuutta ja aitoa oman itsensä arvostamista. Nainen kertoo herättelevänsä usein sisäistä jumalatartaan laittautumalla keikalle. Arkena Anne ei jaksa laittautua. Malli on tullut kotoa, sillä maatilalla kasvanut Mattila tottui jo lapsena kulkemaan äitinsä perässä, ja äiti ei turhia kasvojaan maalannut, jollei ollut aihetta.

- On ihanaa käydä suihkussa ja kietoutua ylelliseen pyyhkeeseen ja alkaa sitten meikata itseään keikkaa varten. Keikoilla olen aina naisellisimmillani ja tunnen itseni naiseksi isolla N:lla, kertoo Mattila Iskelmälle.

Laulaja työstää tällä hetkellä seuraavaa taidenäyttelyään ja keikkailee Kuivaa koivua -albumin biisien kanssa. Mattila kertoo maalanneensa äskettäin ensimmäisen omakuvansa, mikä on iso askel kelle tahansa taiteilijalle.

- Omakuvaan kiteytyy se kaikki, mitä ajattelet itsestäsi. Ehkä minäkin olen nyt hyväksynyt itseni ja kaikki puoleni, koska tuntui luontevalta tehdä kuva. Se on mustavalkoinen, aika vahva ja minulla on siinä punaiset huulet ja posket. Uskon, että kuva ilmentää eri puoliani, sanoo tähti.

"Minulle on yritetty laittaa odotuksia"

Mattila löytää sielunmaisemansa metsästä, jossa kokee rauhaa ja lepoa. Sieltä saa voimaa tehdä julkista työtä ja elää näkyvästi ihmisten tuntemana. Laulaja kertoo suurimmaksi esikuvakseen Joni Mitchellin, jonka sanoituksissa on tärkeitä asioita ja musiikin melodia koskettaa. Hän hakee esikuviltaan rohkeutta.

Pohjimmiltaan Anne on itsekin rohkea. Kun häneltä kysyy, millainen nainen hän haluaisi olla, vastaus tulee suoraan.

- Juuri tällainen. Olen hyvä näin, Anne sanoo yllättävänkin vahvasti. 

- Minua kohtaan on ehkä yritetty laittaa odotuksia, mutta en välitä siitä, mitä minulta odotetaan. Määrään itse omasta elämästäni.

Taiteilijana hän joutuukin olemaan omaehtoinen, eikä muilta voi saadakaan tukea ja ymmärrystä kaikkeen. Anne kertoo saaneensa vahvaa esikuvaa rohkeuteen äidiltään kasvuiässään. Ajan kuluessa ujo ankanpoikanen on kehittynyt upeaksi loistavaksi naiseksi, joka säteilee lavalla karismaa.

- Se matka on vienyt oman aikansa. Olin aikaisemmin arempi ja mietin enemmän, mitä voi tehdä ja sanoa.

"Miehen tulee lähestyä kunnioituksella"

Anne kertoo olevansa aina iloinen saadessaan ihailevia kommentteja faneilta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Ketäpä ei ihastuttaisi saadessaan kuulla olevansa kaunis? Silmäni saavat usein kehuja. Se kaikki tuntuu hassulta, koska itseään ei näe joka päivä niin. Tulee niitä huonojakin päiviä, jolloin on ihan kaamea olo.

Mattila kertoo kiinnittävänsä huomiota siihen, miten miehet häntä kohtelevat. Artistina hän on tottunut huomioon ja erilaisiin lähestymisiin.

- Tahdon, että mies kohtelee minua kunnioituksella ja arvostuksella. Sitä kai jokainen tahtoo. Kunnioitus näkyy pienissä asioissa ja tulee luontevasti. Mitään ei voi pakottaa, jos on kyse esimerkiksi tutustumisesta.

Lue myös: Anne Mattilan ensilevytyksestä pian 20 vuotta - kuuntele uusi single

Kilpailut

Uusimmat