Poets of the Fall uransa suurimmasta Suomen konsertista: "Illasta tulee iso ja ikimuistoinen"

28.09.2016 17:15 - Senja Rapila

Yhtyeen laulaja Marko Saaresto mainitsi Radio Novalle, että on haaveillut pitkään näin suuresta kotimaankeikasta - jos festareita ei lasketa.

Kerroimme aiemmin siitä, kuinka Poets of the Fall on julkaisemassa seitsemännen albuminsa tänä vuonna. Clearview-nimeä kantava albumi julkaistaan 30. syyskuuta, jota bändi juhlistaa aloittamalla seuraavan maailmankiertueensa.

Suomalaisbändi aloittaa kattavan Clearview-kiertueensa Helsingin Jäähallista, joka tulee olemaan bändin historian suurin kotimaan keikka.

- On tosi jännää. Toivon, että sinne tulee todella paljon ihmisiä, koska siitä tulee aivan mahtava ja ikimuistoinen juttu. Jännittää, yhtyeen laulaja Marko Saaresto kertoo tuntemuksiaan perjantain keikasta Radio Novan haastattelussa. Yöunia hän ei aio kuitenkaan menettää keikan vuoksi.

- Unet tulee unilääkkeillä, jos ei muuta, Saaresto nauraa. 

Saaresto toivoo, että jäähallikeikalla olisi lämmin tunnelma. Hän toivoo, että saa yleisöstä samanlaisen otteen kuin intiimeillä klubikeikoilla. Kaikista tärkeintä on bändin ja yleisön keskeinen vuorovaikutus.

"Nyt ei saa mokata"

Vaikka Helsingin Jäähalli ei tule olemaan suurin keikkapaikka missä bändi on soittanut, liittyy iltaan pieniä pelkoja. Saaresto muistelee, kuinka keikka Kiovan stadionilla, Ukrainassa, ei mennyt aivan suunnitellusti. 

- Keikka alkoi, mentiin lavalle ja mitään ei kuulunut. Alkunauhat soivat, että nyt alkaa biisi ja alettiin soittamaan... mutta mitään ei kuulunut. Sitten siinä oli se koko stadion täynnä jengiä ja itse oli ihan että mitä. Toivon, että sitä ei tapahdu! hän nauraa.

(kuva: Senja Rapila)

Myös live-esiintyminen Venäjän suurimmassa päiväohjelmassa aiheutti käsien hikoilua. Katsojia ohjelmalla oli Saareston mukaan noin 60 miljoonaa.

- Se katsojamäärä oli jo niin suuri, että se vähän jännitti. Että nyt ei saa mokata tätä biisiä.

"Se on kotimesta, se on spesiaali"

Konsertti Helsingin Jäähallissa tulee Saareston mukaan olemaan Poets of the Fallille askel uralla eteenpäin - tai jonnekin suuntaan ainakin - sillä bändi ei ole aiemmin konsertoinut Suomessa yhtä isosti festareita lukuunottamatta.

- Se on kotimesta, se on spesiaali, koska se on sen verran iso. Meidän keikkakulttuurimme on Suomessa ollut enemmän sellaista klubikeikkailua, mitä se tietysti tulee olemaankin, mutta se on tosi nastaa, että pääsee kokemaan myös tuollaista jäähalli-meinikiä, hän pohtii.

Saaresto ei myöskään tyrmää ajatusta siitä, että Poets of the Fallilta saataisiin Suomeen lisää suuria, omia keikkoja.

- Jos se menee ihan noin nappiin, niin sitten se voi olla jonkinlainen indikaatio siitä, että se on mahdollista tehdä ja sitten voi olla, että niitä tuleekin, Saaresto vinkkaa. Ensin taputeltavissa on kuitenkin odotettu kiertueen aloitus Jäähallilla, joka määrää bändin suunnan.

- Siellä nähdään! Illasta tulee iso ja ikimuistoinen.

Keikkapaikkoihin mahtuvat myös Jäähallin lisäksi keikat Tampereella, Turussa sekä Oulussa, joiden jälkeen bändi suuntaa jälleen ulkomaille.

30.9. Helsinki, Jäähalli, Black Box
1.10. Tampere, Pakkahuone
5.10. Turku, Logomo
7.10. Oulu, Oulu Areena

Lue myös: Black Sabbath julkaisee Paranoid-levystään erikoisversion

Kilpailut

Uusimmat