Kuva: Senja Rapila

Samae Koskinen: "Pidän itseäni selkeästi feministinä"

03.11.2016 11:45 - Mika Parikka

Samae Koskinen kiittää uudella kappaleellaan suurempia voimia naisista. Miehen mukaan kappaleesta voisi loukkaantua niin miehet kuin feministitkin.

Samae Koskinen, 38, muistetaan esimerkiksi upeista kappaleistaan Spoon River ja Sinä. Koskinen julkaisi vastikään uuden kappaleen Kiitos Naisista, jossa hän miettii millainen maailma olisi, jos naisia ei olisi olemassa. Mikä ihme saa miehen miettimään näin karmivaa ajatusta?

- En tiedä mistä tuollainen apokalyptinen visio on tullut. Mutta jotenkin mietin vain sitä, että kyllä meininki aika kuppasta olisi ilman mimmejä. Se ajatus on sellainen, jonka voisin kuvitella jokaisen miehen päähän. Kappaleessa kysytään niitä kysymyksiä, mutten halunnut ehkä itsekään nähdä sinne asti, että tietäisin millainen se maailma oikeasti olisi, Koskinen nauraa.

Kiitos Naisista -kappaleessa todetaan, että miehet tuskin kävisivät suihkussa ja että he söisivät pelkkää makkaraa, jos ymmärtäisivät syödä ollenkaan. Kävisikö miehet enää edes suihkussa? Herkkähipiäisempi mies voisi vetää kappaleesta herneen nenään. Koskista voisi luulla kappaleen perusteella feministiksi.

- On siinä perää. Pidän itseäni ihan selkeästi feministinä. Jos ollaan tarkkoja, niin naistutkimuksen mukaan naiset ovat soveltuvia hoiva-alaan ja näin, niin joku feministikin voisi vetää herneen nenään. Kyllä tuo on hyvin antimaskuliininen kappale, jossa miestä pannaan halvalla. Se on ihan ok mun mielestä, koska mies sen on tehnyt. Se on ihan oikeutettua kysyä, että olisimmeko ihan hukassa ilma naisen viisautta, Koskinen pohtii.

Uusi kappale enteilee tietenkin uutta levyä. Voidaanko odottaa tuttua ja turvallista Samae Koskista, vai pitääkö varautua yllätyksiin?

- Minulla on ollut selkeästi sellainen, että koitan tehdä aika paljon uutta. Viime levyni oli aika sellainen vakava, jopa patetian puolella. Silloin oli tapahtunut isoja asioita, minusta oli tullut isä ja kaikkea sellaista. Huomaan nyt, että olen tekemässä sellaista Beck-tyylistä tanssielvyä. Moni voi yllättyä siitä, että mitä kaikkea siellä tapahtuu. Uudella levyllä energiataso on hyvin erilainen. Olen häkeltynyt siitä, että olen tehnyt fiilikseltään tosi erilaisia biisejä.

Kuuntele kappale alta: 

Lue myös: Almaa, 20, viedään maailmalla: Aion pitää kotini Suomessa

Lue myös: Arttu Wiskari julkaisee pian uuden levyn - kuvasi ennakkovalmistelut videolle!

Lue myös: Remun villit Hurriganes-vuodet: Bändin jätkät suutelivat fanityttöjä tyttöystävien edessä

Kilpailut

Uusimmat