Kuva: Senja Rapila

Hanna Pakarinen kärsii unihalvauksista: "Nukkuminen on ollut aina ongelma"

07.11.2016 13:03 - Anna Hopi

Laulaja Hanna Pakarinen sanoo, että on vuosien ajan nukkunut huonosti unihalvauksen takia.

Iskelmän iltapäivien Meillä kotona -ohjelmasarjassa viime viikolla vieraillut Hanna Pakarinen kertoi juontaja Satu Kotoselle, että tärkeintä makuuhuoneessa on hyvä sänky. Pakarinen sanoo, että aiemmin uniongelmia on tullut sekä notkoselän, että unihalvauksen takia.

- Viisi vuotta sitten sain onnekkaasti 30-vuotislahjaksi Unikulman sängyn. Se on ollut uskomaton. Vieläkin tänäkin päivänä kun menen nukkumaan, saatan todeta, että ihanaa, kun on hyvä sänky, kertoo laulaja.

- On myös hienoa, että on tilava makuuhuone. Tykkään siitä valosta, millainen makkariin tulee. Kun katsoo ulos ikkunasta, ulkona näkyy puu, ja näen pelkkää vihreää.

"Uni kertoo aina, miten voit"

Pakarinen kertoo nukkuneensa vuosia katkonaisesti unihalvauksen takia.

- Nukkuminen on aina ollut minulle ongelma. Kärsin unihalvauksesta. Olen kärsinyt lapsesta asti, mutta vasta viime vuosina asia on diagnosoitu. Se on aiheuttanut sen, että olen nukkunut todella huonosti ja pelännyt pimeää ja nukkumaan menoa. Kun nukahdan, nukun kyllä pitkään, sanoo Hanna.

- Teini-iässä nukuin aina pommiin. Myöhästyin aina koulusta ja töistä. Koira on opettanut minut heräämään nyt aikaisin - meillä on tällainen karvaherätyskello, virnistää tähti.

- Se herättää seitsemän, kahdeksan aikaan kävelemällä naaman päältä. Minulla on sanottu, että kun se kasvaa aikuiseksi niin ei se sitten enää kävele. Koira on jo neljävuotias, niin kyllä se varmaan tulee kävelemään aina.

Pakarinen kertoo nukkuvansa nykyisin hyvin.

- Uni kertoo aina, miten voit. Sitä kannattaa tarkkailla.

Kuuntele kaikki Hanna Pakarisen Meillä kotona -jaksot täältä.

Iskelmän iltapäivälähetys joka päivä klo 14-18 ja juontajana on Satu Kotonen. Meillä kotona -lähetys tulee joka päivä klo 15.40.

Lue myös: Hanna Pakarinen käännekohdastaan: "Elämässä ei ollut muuta kuin työ"

Kilpailut

Uusimmat