Kuva: Mikko Räsänen

Arttu Wiskari meni teini-ikäisenä rikki: "Luulin, ettei minusta tule ikinä mitään"

26.11.2016 08:45 - Anna Hopi

Vanhempien ero oli laulajalle kova pala.

Laulaja Arttu Wiskari kuvaa Rikki -kappaletta uuden IV-levynsä "vahvimmaksi tunnepläjäykseksi". Miehen mukaan kappale ei sisällä hänelle ominaista huumoria.

- Kappaleen tekstiä kuunnellessa jokainen voi luoda itselleen mielikuvan, milloin olet elämässäsi mennyt rikki. Luulen, että biisi herättää mielikuvia siitä, kun itse kukin oli hajalla, sanoo Wiskari Iskelmän haastattelussa.

- Itselle se oli sitä aikaa, kun vanhemmat erosivat. Olin 17-vuotias ja siskot olivat lähteneet himasta pois. Mutsi ja faija muuttivat omiin kämppiin ja vaihtoehtoina oli muuttaa joko mutsin tai faijan yksiöön. Kumpikaan ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Keksin vielä tyhmemmän vaihtoehdon - menin rautakauppaan töihin ja muutin omilleni alaikäisenä.

Vanhempien ero teki särön nuoren Artun sisälle ja loi alemmuudentunteita, jotka jatkuivat pitkään.

- Muistan, kun ovi meni viimeisen kerran kiinni, mutsi sanoi, että koita pärjäillä. Jäin sinne asuntoon yksin, missä ei ollut sähkösopimusta. Piti pärjätä omillaan ja maksaa oma vuokra. Kyllä siellä oltiin aika monta kertaa vanhempien taskulla, että voitko heittää fyrkkaa, että saan ostettua lihapiirakoita. Silloin tajusin, että tästä alkoi aikuiselämä, vaikka en ollut siihen yhtään valmis. En tiennyt, mitä elämässä tulee käymään, eikä minulla ollut mitään koulutusta. Se oli se kohta, jolloin menin vähän rikki, tunnustaa mies.

- Luulin silloin, ettei minusta tule ikinä mitään. Ajattelin, etten pääse toteuttamaan itseäni, kun muut jätkät vain istuivat kallioilla, joivat kaljaa ja soittelivat kitaraa. Minä jouduin käymään töissä. Se oli hyvä päätös mennä töihin, vaikka se olikin rankka päätös. Olen nyt ehjä.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Arttu Wiskarin muistelee sinkkuaikojen yksinäisyyttä: "Sydämeen sattui, kun muut lähtivät perheidensä luo"

Kilpailut

Uusimmat