Kuva: AOP

UMK-kilpailija kysyy vaateneuvoja Isac Elliotilta: "En ajattele häntä superstarana"

24.11.2016 14:51 - Anna Hopi

Lauri Yrjölän välit suomalaisartistin kanssa ovat veljelliset.

Ammattikitaristina tunnettu Lauri Yrjölä osallistuu UMK-kilpailuun Helppo Elämä -kappaleella. Hän on kisan ainoa artisti, joka haluaa kisailla paikasta Euroviisu-edustuspaikasta suomenkielisellä kappaleella.

- Olen kuullut sen sanonnan, että kun laulat äidinkielelläsi, teet sen sydämestä. Opeteltujen kielien laulaminen ei tuo kappaleisiin samaa syvyyttä, perustelee mies valintaansa Voice.fi-sivuston haastattelussa.

- Uskon, että tulkintani välittyy, vaikkei kuulija ymmärtäisikään kieltä. Ehkä hän näkee, että tuo tyyppi tekee sitä, mitä on syntynyt tekemään.

Yrjölä naurahtaa, kun hänen poikamaisen komea ulkonäkönsä tulee mainituksi. Sillä saa takuuvarmasti ainakin naisten kiinnostuksen.

- Niin, pituus ja komeus. Minulta kysyttiin tuossa äsken, että millä meinaat erottua joukosta tässä kisassa. No, vastasin, että ainakin pituudessa, jos ei muussa, hän virnistää.

- Yritän olla kilpailussa oma itseni. Ehkä se välittyy, että tässä ollaan rehellisesti mukana.

"Veljellistä hölmöilyä Isacin kanssa"

Yrjölä on vuosien varrella soittanut Isac Elliotin, Sannin, Jannan ja Antti Tuiskun taustalla. Kuka on tehnyt häneen syvimmän vaikutuksen?

- Isac pitää mainita ensin, koska hän on pitkäaikaisin työnantajani. Sanni, Antti Tuisku ja Mika Ikonen olivat tuurauskeikkoja. Isacilta olen saanut apua esimerkiksi stailauksessa, häneltä voi aina kysyä vaatekaupassa, että ovatkö nämä hyvät kengät. Häneltä saa hyviä neuvoja, sanoo Yrjölä.

- Voin laittaa hänelle koska vain WhatsApp-viestiä, se on sellaista veljellistä hölmöilyä. Kun olemme kolmestaan tien päällä Isacin ja hänen isänsä Fredin kanssa, se menee sellaiseksi, että Fredi voi olla kummankin huoltaja. En ajattele Isacia superstarana, vaikka faktahan on, että minulla on 15-vuotias työnantaja.

Poppari sanoo nauttivansa myös todella paljon Sannin musiikista.

- Sannia ihailen biisintekijänä. Kaikki, mitä hän tekee, on sellaista, että toivoisin, että olisinpa itse tehnyt tuon kappaleen. Olen oppinut paljon tästä työstä, kun olen ollut taustalla.

Kansainvälisestikin kiinnostusta herättänyt artisti Isac Elliot on antanut neuvoja Yrjölälle kilpailua varten. (kuva: Senja Rapila)

Yrjölä kuvaa UMK-kappalettaan lauluksi tosielämästä.

- Olen kirjoittanut tekstin oikeasta henkilöstä, joka on täysin vastakohtani. Pystymme juttelemaan hänen kanssaan ja olemaan samaa mieltä, mutta hän näkee kaiken hippinäkökulmasta, boheemisti. Hän haluaa kaiken helpoimman kautta. Kappale on kannanotto helppoa elämää vastaan. Hampaat irvessä ei tarvitse vetää, mutta kannatan määrätietoisuutta ja peräänkuulutan sitä elämässä, sanoo mies.

Kuuntele Yrjölän kappale Helppo elämä alta.

Lue myös: Isac Elliotin, 15, jättitulot ovat säästössä: "Saan vieläkin kuukausirahaa 50 euroa"

Kilpailut

Uusimmat